Έτσι θα βρείτε το κινητό σας ακόμα και αν έχει σβήσει από μπαταρία

Θα σας «λύσει» τα χέρια

Έτσι θα βρείτε το κινητό σας ακόμα και αν έχει σβήσει από μπαταρία

Σε όλους μας έχει τύχει να κλείσει το κινητό μας από μπαταρία, ωστόσο το πιο «σπαστικό» εκείνη την ώρα είναι να μην θυμόμαστε που το έχουμε αφήσει, με αποτέλεσμα να το ψάχνουμε δίχως να μπορούμε να το… καλέσουμε.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το βρείτε:

Αν έχεις iPhone, ένα πρόσφατο update στην εφαρμογή Find My, σου επιτρέπει να βρεις τα ίχνη του χαμένου σου κινητού ακόμη κι αν έχει εξαντληθεί εντελώς η μπαταρία του. Ισχύει για το iPhone 11, 12 και 13 με iOS 15 και αυτό που πρέπει να κάνεις για αρχή, είναι να τσεκάρεις τις ρυθμίσεις. Δες πώς:

1. Πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις > [το όνομά σου] > Find My. Αν πρέπει να κάνεις sign in, βάζεις το Apple ID σου.

2. Πληκτρολογείς Find My iPhone και μετά σέρνεις προς τα δεξιά για να το ενεργοποιήσεις, (αν και μπορεί να ενεργοποιηθεί και αυτόματα).

3. Εναλλακτικά, μπορείς να ενεργοποιήσεις το Find My network. Αν δεν είσαι συνδεδεμένος/η στο internet, η εφαρμογή Find My μπορεί να βρει την τοποθεσία, χρησιμοποιώντας το Find My network. Σε iphone με iOS 15, το Find My network σού επιτρέπει να βρεις την τοποθεσία της συσκευής μέχρι και 24 ώρες αφότου απενεργοποιηθεί. Αν η μπαταρία είναι εξαιρετικά χαμηλή, η τοποθεσία θα σταλεί αυτόματα στην Apple.

Τι ισχύει για τα Android

Το Find My Device ενεργοποιείται αυτόματα όταν προσθέτεις έναν λογαριασμό της Google σε οποιαδήποτε συσκευή Android. Για να δουλέψει, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδέσου σε έναν λογαριασμό της Google

2. Συνδέσου στο internet (Wi- Fi ή δεδομένα)

3. Ενεργοποίησε τη ρύθμιση Location

4. Ενεργοποίησε το Find My Device

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το τηλέφωνό σου έχει ήδη χαθεί, είναι πολύ αργά να κάνεις τα παραπάνω βήματα γι΄αυτό μπορείς να κάνεις τη διαδικασία όσο είναι νωρίς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.