H Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία της Google – Απάντηση για τον αποκλεισμό τηλεοπτικού καναλιού της Gazprom

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Google αξίας 7 εκατ. δολαρίων

H Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία της Google – Απάντηση για τον αποκλεισμό τηλεοπτικού καναλιού της Gazprom

Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την κατάσχεση περιουσίας και κεφαλαίων της Google αξίας 500 εκατομμυρίων ρουβλιών (7 εκατομμύρια δολάρια) στη Ρωσία, ανέφεραν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε μια αγωγή σχετικά με περιορισμούς που έχει θέσει η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας στο κανάλι YouTube μιας επιφανούς τηλεοπτικής εταιρείας.

Η Google της Alphabet Inc. δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το Reuters.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η υπόθεση αφορά την GPM Entertainment Television της Gazprom Media Holding, η οποία κατέθεσε μήνυση απαιτώντας από την Google να αποκαταστήσει την πρόσβαση στον λογαριασμό της στο YouTube.

Το YouTube, το οποίο έχει μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα σε παγκόσμιο επίπεδο, υφίσταται μεγάλη πίεση από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας και πολιτικούς.

Η Ρωσία έχει μπλοκάρει ορισμένες άλλες ξένες εταιρείες διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram της Meta Platforms Inc., καθώς, σύμφωνα με το Reuters, προσπαθεί «να ελέγξει τη ροή πληροφοριών μετά την αποστολή δεκάδων χιλιάδων στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου».

Το YouTube παραμένει διαθέσιμο προς το παρόν.

«Ο ισχυρισμός της GPM Entertainment Television σχετικά με τη λήψη προσωρινών μέτρων έγινε δεκτός», μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο το Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας.

Ανέφερε ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν «κατάσχεση κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων μετρητών που θα εισέλθουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς) καθώς και όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας, που ανήκει στην Google, για το συνολικό ποσό των 500 εκατομμυρίων ρουβλίων».

Το RIA ανέφερε ότι το δικαστήριο είχε απορρίψει προηγούμενο αίτημα της GPM Entertainment Television στις 13 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Gazprom Media κατέχει πολλά βασικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία, μερικά από τα οποία επωφελούνται από την έξοδο και τον αποκλεισμό ξένων εταιρειών διαδικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.