ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Apple κατέρριψε τον μύθο για το ρύζι – «Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο iPhone σας»

Τι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει

Η Apple κατέρριψε τον μύθο για το ρύζι – «Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο iPhone σας»

Η Apple κατέρριψε τον μύθο με το ρύζι για τα βρεγμένα κινητά, καθώς όπως αναφέρει δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, ίσα ίσα το αντίθετο, καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά.

«Μη βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας», αναφέρουν οι οδηγίες των τεχνητών της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια.

Τι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει

Τα έγγραφα της τεχνητής υποστήριξης δεν έχουν στόχο να καταρρίψουν μια για πάντα τον μύθο με το άψητο ρύζι, αλλά και να δώσουν πραγματική λύση στο πρόβλημα.

Σε περίπτωση λοιπόν που το iPhone σας ειδοποιήσει ότι έχει εντοπίσει νερό στη συσκευή, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη χρήση θερμότητας με κάποια άλλη συσκευή, όπως για παράδειγμα το πιστολάκι μαλλιών, ή πεπιεσμένο αέρα. Παράλληλα δεν πρέπει να τοποθετήσετε μπατονέτες ή χαρτοπετσέτες στις θύρες φόρτισης.

Αντίθετα η Apple προτείνει να κρατήσετε το κινητό σας στο χέρι με την υποδοχή της φόρτισης να δείχνει προς τα κάτω.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε τη συσκευή σε έναν χώρο με καλή ροή αέρα για να στεγνώσει και να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν αποπειραθείτε να το συνδέσετε στον φορτιστή.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο χρόνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με την Apple μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 24 ώρες για να στεγνώσει η συσκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα έχουν αντοχή στο νερό για ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν το κινητό σας έρθει σε επαφή με το νερό, κρατήστε την ψυχραιμία σας και το ρύζι μακριά από τη συσκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.