ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «απειλεί» το 25% των θέσεων εργασίας!

Η Goldman Sachs, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για απειλή 300 εκατ. θέσεων εργασίας διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «απειλεί» το 25% των θέσεων εργασίας!

Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να είναι καλή ωστόσο, «απειλεί»  το 25% των θέσεων εργασίας! 

Στο Μαξίμου πρόσφατα παρουσιάστηκε μια έρευνα, όπου αναλύονται οι τομείς επίδρασης της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι αλλαγές που φέρνει και βεβαίως η συμβολή της στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας.

Όμως από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες λείπει η ουσία του προβλήματος, που απασχολεί όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου: Η απειλή για τις θέσεις εργασίας.

Κάτι που στην Ελλάδα της ανεργίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Έτσι λοιπόν, οι μέχρι σήμερα επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης δεν λαμβάνουν υπόψη τη νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ περισσότερες από μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα απειλούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, για την ακρίβεια το 26,8%.

Αλλά και η Goldman Sachs, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για απειλή 300 εκατ. θέσεων εργασίας διεθνώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατα μάλιστα το ΔΝΤ είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα θωράκισης των θέσεων εργασίας από την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.