ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι οικονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αποκαλύπτουν: «Συστημικός κίνδυνος για την οικονομία η Τεχνητή Νοημοσύνη»

«Η ΑΙ ενδέχεται να εισαγάγει συγκεκριμένους κινδύνους, όπως κινδύνους για την ασφάλεια και την οικονομική ευρωστία»

Οι οικονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αποκαλύπτουν: «Συστημικός κίνδυνος για την οικονομία η Τεχνητή Νοημοσύνη»

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, προειδοποιούν πως η ταχεία διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους κινδύνους για το αμερικανικό οικονομικό σύστημα αν δεν υπάρξει επαρκής εποπτεία της τεχνολογίας.

Το Εποπτικό Συμβούλιο Οικονομικής Σταθερότητας, το οποίο αποτελείται από αξιωματούχους ανώτατων ρυθμιστικών αρχών και συνεδριάζει υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στους κινδύνους της ΑΙ στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομική σταθερότητα.

Παρόλο που η ΑΙ μπορεί να ενθαρρύνει την καινοτομία και την αποδοτικότητα οικονομικών ιδρυμάτων όπως οι τράπεζες, ανέφερε το συμβούλιο, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας απαιτεί επαγρύπνηση από τις επιχειρήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές.

«Η ΑΙ ενδέχεται να εισαγάγει συγκεκριμένους κινδύνους, όπως κινδύνους για την ασφάλεια και την οικονομική ευρωστία» προειδοποίησε το συμβούλιο σύμφωνα με το Reuters.

Κάλεσε επίσης επιχειρήσεις και ρυθμιστικές αρχές να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται ώστε να παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να αναγνωρίζουν δυνητικούς κινδύνους.

Ακόμα, το συμβούλιο επισήμανε τον αυξανόμενο ρόλο των μη τραπεζικών ιδρυμάτων και της ιδιωτικής πίστωσης και ζήτησε ενίσχυση της προσπάθειας για την κατανόηση των κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Σημείωσε επίσης ότι τα εργαλεία ΑΙ όλο και περισσότερο βασίζονται για την εκπαίδευσή τους σε μεγάλους όγκους δεδομένων από τρίτα μέρη, κάτι που εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας και κυβερνοασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έρευνα για τους τρόπους χρήσης της ΑΙ από τα οικονομικά ιδρύματα πραγματοποιεί στο μεταξύ η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.