ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα που μπορεί να σκοτώσει σε τρεις μόλις μέρες

Ο ιός είχε εξαπλωθεί σε καρδιά, ήπαρ, σπλήνα, πνεύμονες, νεφρά, στομάχι, έντερα και εγκεφαλικούς ιστούς

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα που μπορεί να σκοτώσει σε τρεις μόλις μέρες

Έναν νέο ιό που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε τρεις μέρες δημιούργησαν επιστήμονες στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Χεμπέι της Κίνας, χρησιμοποιώντας συστατικά του Έμπολα.

Στόχος των επιστημόνων είναι να αναλύσουν την ασθένεια και τα συμπτώματά της, όμως η έρευνα τους προκαλεί φόβο.

Ο γενετικώς τροποποιημένος ιός εξελίχθηκε σε μια παραλλαγή, που φέρεται να σκότωσε εργαστηριακά πειραματόζωα (χάμστερ) μέσα σε μόλις τρεις ημέρες από τη μόλυνσή τους.

Πώς δημιούργησαν τον νέο ιό οι Κινέζοι επιστήμονες

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science Direct, η ομάδα των Κινέζων ερευνητών χρησιμοποίησε έναν μολυσματικό ιό των ζώων εκτροφής, γνωστό ως αφθώδη στοματίτιδα και πρόσθεσαν μια γλυκοπρωτεϊνη, που χρησιμοποιεί ο φονικός ιός Έμπολα για να μολύνει τα κύτταρα και να εξαπλώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό, για να δημιουργήσουν το νέο παθογόνο στο εργαστήριο.

Δημιούργησαν ένα στέλεχος που προκάλεσε σοβαρά συστημικά συμπτώματα, όπως εκείνα που εμφανίζουν ασθενείς του Έμπολα, μεταξύ άλλων πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πολυοργανική ανεπάρκεια σε χάμστερ προκάλεσε ο νέος ιός

Σύμφωνα με τη μελέτη ορισμένα από τα πέντε αρσενικά και ισάριθμα θηλυκά χάμστερ ανέπτυξαν ψώρα στην επιφάνεια των βολβών των ματιών τους, που επηρέασε τελικά την όρασή τους.

«Είναι σημάδι ότι τα συριακά χάμστερ ηλικίας τριών εβδομάδων, που έχουν μολυνθεί από τον ιό, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ρόλο στη μελέτη διαταραχών του οπτικού νεύρου που προκαλούνται από τον Έμπολα», είπαν οι ερευνητές σύμφωνα με το Science Direct.

Εν μέσω ανησυχιών για τη φερόμενη διαρροή από εργαστήριο της Ουχάν του SARS-CoV-2, που προκάλεσε τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο στην τελευταία πανδημία, οι Κινέζοι ερευνητές τόνισαν ότι στόχος τους ήταν να βρουν τα σωστά ζωικά μοντέλα για να μιμηθούν σε ασφαλές εργαστηριακό περιβάλλον τα συμπτώματα του Έμπολα.

Πειράματα με ιούς όπως ο Έμπολα απαιτούν ιδιαίτερα ασφαλείς εργαστηριακές εγκαταστάσεις (Βiosafety Level 4), ενώ τα περισσότερα εργαστήρια ανά την υφήλιο είναι επιπέδου BSL-2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν συνέλεξαν τα όργανα των νεκρών χάμστερ οι Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί στην καρδιά, το ήπαρ, τη σπλήνα, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και τους εγκεφαλικούς ιστούς. Και θεωρώντας επιτυχημένη την μελέτη ους έκριναν ότι το πείραμα παρείχε μια ταχεία προκλινική αξιολόγηση ιατρικών αντίμετρων κατά του Έμπολα σε εργαστηριακές συνθήκες BLS-2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.