ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Microsoft: «Οι υπολογιστές δεν θα είναι πιο ισχυροί από τους ανθρώπους τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες – Να δούμε όμως την ασφάλεια»

Περισσότερες απορίες παρά καθησυχασμό προκάλεσαν οι αναφορές του ισχυρού ηγέτη του τεχνολογικού κολοσσού

Microsoft: «Οι υπολογιστές δεν θα είναι πιο ισχυροί από τους ανθρώπους τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες – Να δούμε όμως την ασφάλεια»

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δημιουργηθεί σούπερ τεχνητή νοημοσύνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπράντ Σμιθ, και προειδοποίησε ότι αυτή η σούπερ τεχνολογία θα μπορούσε να απέχει πολλές δεκαετίες ακόμα αλλά πιο πολύ σκεπτικισμό έφερε η δήλωση ότι “καλού, κακού να ετοιμάσουμε και καλύτερα συστήματα ασφαλείας”!

Ο συνιδρυτής της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, απομακρύνθηκε από τη θέση του CEO στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αλλά επανήλθε άμεσα στα καθήκοντά του μετά από ένα Σαββατοκύριακο αποδοκιμασιών και κατακραυγής από υπαλλήλους και μετόχους.

Όπως μετέδωσε το Reuters την περασμένη εβδομάδα, η απομάκρυνση έγινε αμέσως μετά την επαφή των ερευνητών με το διοικητικό συμβούλιο, προειδοποιώντας για μια επικίνδυνη ανακάλυψη που φοβούνταν ότι θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες.

Το σενάριο της «επικίνδυνης ανακάλυψης»

Το εσωτερικό έργο που ονομάζεται Q* (προφέρεται Q-Star) θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην αναζήτηση της startup για αυτό που είναι γνωστό ως τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI- artificial general intelligence). Η OpenAI ορίζει το AGI ως αυτόνομα συστήματα που ξεπερνούν τους ανθρώπους στις περισσότερες πολύτιμες οικονομικά εργασίες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βρετανία την Πέμπτη, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί επικίνδυνης ανακάλυψης.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να δείτε αυτό το λεγόμενο AGI, όπου οι υπολογιστές είναι πιο ισχυροί από τους ανθρώπους, τους επόμενους 12 μήνες. Θα χρειαστούν χρόνια, αν όχι πολλές δεκαετίες, αλλά νομίζω ότι είναι καιρός τώρα να εστιάσουμε στην ασφάλεια», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η προειδοποίηση προς το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ήταν ένας ακόμα παράγοντας ανάμεσα σε μια μακρύτερη λίστα παραπόνων που οδήγησαν στην απόλυση του Αλτμαν, καθώς και στις ανησυχίες για την εμπορευματοποίηση των προόδων που επιτυγχάνονται πριν όμως από την αξιολόγηση των κινδύνων που μπορεί να συνεπάγονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.