Πώς το Facebook σας αδειάζει την μπαταρία στο κινητό χωρίς να το καταλάβετε

Τι δηλώνει πρώην επιστήμονας δεδομένων της Meta

Πώς το Facebook σας αδειάζει την μπαταρία στο κινητό χωρίς να το καταλάβετε

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ την μπαταρία του κινητού σας να αδειάζει ασυνήθιστα γρήγορα, ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook ή Messenger, μπορεί να μην πρόκειται για μία απλή σύμπτωση.

Σύμφωνα με έναν πρώην επιστήμονα δεδομένων της Meta, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να «αδειάζει» τις μπαταρίες των χρηστών Android και iPhone, στο πλαίσιο δοκιμών της εφαρμογής.

Σε συνέντευξή του στη New York Post, ο George Hayward ισχυρίζεται, ότι απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κάποιες συγκεκριμένες δοκιμές για το Messenger.

Πρόκειται για μία μέθοδο, που επιτρέπει στην εταιρεία που παρέχει τεχνολογίες και υπηρεσίες-εφαρμογές που έχει κάποιος εγκατεστημένες στο κινητό, να πραγματοποιούν ελέγχους αυτών των εφαρμογών σχετικά με την ταχύτητα εκτέλεσης τους, τον τρόπο φόρτωσης μια φωτογραφίας, κλπ., χωρίς να γνωρίζει ο κάτοχος του τηλεφώνου, ότι συμβαίνει αυτή η διαδικασία στη συσκευή του.

Ο Hayward, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην Meta, αλλά αργότερα την απέσυρε, ανέφερε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή «θα μπορούσε να βλάψει κάποιον», εξαντλώντας την μπαταρία του χωρίς προειδοποίηση.

Όπως αναφέρει στη μήνυση του ο Hayward, η τακτική αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους κατόχους κινητών τηλεφώνων, που μπορεί να βρεθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να πρέπει να χρειάζονται το κινητό τους τηλέφωνο, για να επικοινωνήσουν για την παροχή βοήθειας σε αυτούς και να μην μπορέσουν να το κάνουν, επειδή η μπαταρία θα έχει καταναλωθεί από τις αρνητικές δοκιμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως το Facebook έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό, ότι «αδειάζει» την μπαταρία του iPhone.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.