ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Instagram φέρνει νέο «εργαλείο» που θα ειδοποιεί για το υπερβολικό «σκρολάρισμα»

Τι πρέπει να ξέρουν οι χρήστες

Το Instagram φέρνει νέο «εργαλείο» που θα ειδοποιεί για το υπερβολικό «σκρολάρισμα»

Το Instagram θέτει σε ισχύ νέα «εργαλεία», προκειμένου να σταματάει τους έφηβους κατά βάση χρήστες από την υπερβολική χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όταν δυσκολεύεται κανείς να κοιμηθεί μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να πιάσει το τηλέφωνο και να αρχίσετε να «σκρολάρει» στο Instagram.

Αλλά οι μέρες που συνειδητοποιούσαμε ότι είναι ξαφνικά 4 το πρωί θα μπορούσαν σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν, χάρη στην τελευταία ενημέρωση του Instagram.

Η Meta, η οποία κατέχει τόσο το Instgram όσο και το Facebook, κυκλοφόρησε δύο νέα εργαλεία για να ωθήσει τους εφήβους να διαχειριστούν με σύνεση το χρόνο τους στις εφαρμογές.

«Αυτές οι ενημερώσεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους έφηβους να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο των διαδικτυακών τους εμπειριών και να βοηθήσουν τους γονείς να αισθάνονται ικανοί να υποστηρίξουν τους εφήβους τους», εξήγησε η Meta.

Το πρώτο νέο «εργαλείο» θα κάνει τους εφήβους να λαμβάνουν μια ειδοποίηση εάν έχουν περάσει παρατεταμένο διάστημα στο Facebook.

«Οι έφηβοι θα βλέπουν μια ειδοποίηση όταν περάσουν 20 λεπτά στο Facebook, προτρέποντάς τους να αφιερώσουν χρόνο από την εφαρμογή και να ορίσουν ημερήσια χρονικά όρια», εξήγησε ο Meta.

Εν τω μεταξύ, στο Instagram, θα λάβουν μια «ώθηση» εάν η εφαρμογή εντοπίσει ότι παραμένουν ενεργοί στην εφαρμογή τη νύχτα.

«Εξερευνούμε επίσης μια νέα εφαρμογή στο Instagram που προτείνει στους έφηβους να κλείνουν την εφαρμογή εάν μπαίνουν τη νύχτα», τονίζει ο κολοσσός Meta.

Οι νέες λειτουργίες έρχονται λίγο μετά την κυκλοφορία του Quiet Mode στο Instagram – μια δυνατότητα που ενθαρρύνει τους χρήστες να θέτουν όρια με τους φίλους και τους ακολούθους τους.

Η «αθόρυβη λειτουργία» θέτει σε σίγαση τις ειδοποιήσεις και στέλνει αυτόματες απαντήσεις σε άμεσα μηνύματα (DM).

Προσθέτει επίσης μια νέα κατάσταση «σε αθόρυβη λειτουργία» κάτω από τα ονόματα προφίλ του Instagram, συνοδευόμενη από ένα μικρό εικονίδιο μισοφέγγαρου, για να το δουν οι άλλοι.

Οι χρήστες του Instagram μπορούν να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν την αθόρυβη λειτουργία στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να επιλέξουν να ορίσουν μια χρονική περίοδο για αυτόματη ενεργοποίησή της.

Οι χρήστες θα λάβουν επίσης ένα μήνυμα που θα τους ρωτά εάν θέλουν να ενεργοποιήσουν την αθόρυβη λειτουργία αφού έχουν περάσει «αρκετά λεπτά» στο Instagram τη νύχτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αθόρυβη λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σε χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά τώρα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.