ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βόμβα» από πρώην υπάλληλο Meta: «Η εταιρεία απέτυχε να προστατεύσει τους εφήβους»

Έδωσε κατάθεση στη Γερουσία για τον αντίκτυπό των social media στην ψυχική υγεία των εφήβων

«Βόμβα» από πρώην υπάλληλο Meta: «Η εταιρεία απέτυχε να προστατεύσει τους εφήβους»

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram γνώριζε την παρενόχληση και τις άλλες βλαβερές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι στις πλατφόρμες της, αλλά απέτυχε να τους εντοπίσει, κατέθεσε πρώην υπάλληλος της Meta ενώπιον υποεπιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ την Τρίτη (7/11).

Ο υπάλληλος, Arturo Bejar, εργάστηκε στο Instagram από το 2019 έως το 2021 και νωρίτερα ήταν διευθυντής μηχανικής για την ομάδα «Protect and Care» του Facebook από το 2009 έως το 2015, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Εδωσε κατάθεση ενώπιον της Δικαστικής Υποεπιτροπής της Γερουσίας για το απόρρητο, την τεχνολογία και το δίκαιο, σε μια ακρόαση σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον αντίκτυπό τους στην ψυχική υγεία των εφήβων.

«Ήρθε η ώρα το κοινό και οι γονείς να κατανοήσουν το πραγματικό επίπεδο βλάβης που προκαλούν αυτά τα «προϊόντα» και είναι καιρός οι νεαροί χρήστες να αποκτήσουν τα εργαλεία για να αναφέρουν και να καταστείλουν την διαδικτυακή κακοποίηση», σημείωσε ο ίδιος σε γραπτές παρατηρήσεις που διατέθηκαν πριν από την ακρόαση.

Η μαρτυρία του Bejar έρχεται εν μέσω μιας δικομματικής ώθησης στο Κογκρέσο για ψήφιση νομοθεσίας που θα απαιτούσε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να παρέχουν στους γονείς εργαλεία για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο στόχος της δουλειάς του στη Meta ήταν να επηρεάσει τον σχεδιασμό του Facebook και του Instagram με τρόπους που θα ωθούσαν τους χρήστες σε πιο θετικές συμπεριφορές και θα παρείχαν εργαλεία στους νέους για να διαχειριστούν δυσάρεστες εμπειρίες, εξήγησε ο Bejar στην ακρόαση.

Τι δήλωσε η Meta

Η Meta ανέφερε σε δήλωσή της ότι έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους νέους στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας την υποστήριξή της στις ίδιες έρευνες χρηστών που ανέφερε ο Bejar στην κατάθεσή του και τη δημιουργία εργαλείων, όπως ανώνυμες ειδοποιήσεις δυνητικά βλαβερού περιεχομένου.

«Καθημερινά αμέτρητοι άνθρωποι εντός και εκτός της Meta εργάζονται για το πώς να βοηθήσουν τους νέους να διατηρηθούν ασφαλείς στο διαδίκτυο», ανέφερε η δήλωση της Meta. «Όλη αυτή η δουλειά συνεχίζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Bejar είπε επίσης στους γερουσιαστές ότι συναντήθηκε πολλές φορές με ανώτερα στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg, σημειώνοντας ότι υποστήριζαν το έργο εκείνη την εποχή. Ωστόσο, στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τα στελέχη είχαν αποφασίσει «να μην ασχοληθούν με αυτό το θέμα», ανέφερε στην κατάθεσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.