ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

WhatsApp: Δείτε σε ποια smartphones θα σταματήσει να λειτουργεί στις 24 Οκτωβρίου

Τι να κάνετε για να ελέγξετε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android του τηλεφώνου σας

WhatsApp: Δείτε σε ποια smartphones θα σταματήσει να λειτουργεί στις 24 Οκτωβρίου

Από τις 24 Οκτωβρίου, το WhatsApp θα υποστηρίζει αποκλειστικά την έκδοση λειτουργικού συστήματος Android 5.0 ή ανώτερη, με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί σε παλαιότερα smartphones.

Το WhatsApp απαιτεί αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον Android 4.1 Jelly Bean.

Ορισμένες από τις συσκευές που χάνουν την υποστήριξη του WhatsApp είναι οι HTC Onem, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Nexus, HTC Sensation, Motorola Droid Razr, Sony Xperia S2 και άλλες.

Διευκρινίζεται ότι οι χρήστες των οποίων οι συσκευές δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις θα πρέπει είτε να ενημερώσουν το λειτουργικό σύστημα στο gadget τους είτε να αγοράσουν μια νέα συσκευή για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp. Διαφορετικά, δεν θα μπορούν πλέον να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα.

Το WhatsApp υποστηρίζεται σε συσκευές που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια

– Τα τηλέφωνα Android με λειτουργικό σύστημα 4.1 και άνω

– iPhones με iOS 12 και νεότερη έκδοση

– Τα τηλέφωνα με KaiOS 2.5.0 και άνω, συμπεριλαμβανομένων των JioPhone και JioPhone 2

Πώς μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android του τηλεφώνου σας;

Για να ελέγξετε σε ποιο λειτουργικό σύστημα λειτουργεί το smartphone σας, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις τηλεφώνου -> Περί τηλεφώνου -> Πληροφορίες λογισμικού.

Εάν το smartphone σας τρέχει σε Android 4.0 ή νεότερη έκδοση, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων θα τερματίσει την υποστήριξή της σε αυτή τη συσκευή τον Οκτώβριο.

Πώς μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση iOS του τηλεφώνου σας;

Για να ελέγξετε το iOS, πρέπει απλώς να μπείτε στις γενικές ρυθμίσεις και να πατήσετε την επιλογή Πληροφορίες.

Εκεί, μπορείτε να δείτε την τρέχουσα έκδοση iOS που εκτελείται στο smartphone σας.

Τι θα συμβεί αν το WhatsApp τερματίσει την υποστήριξη σε ένα τηλέφωνο;

Πριν τερματίσει την υποστήριξή του, το WhatsApp θα σας στείλει εκ των προτέρων μια ειδοποίηση για να σας ενημερώσει ότι το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας δεν θα υποστηρίζεται πλέον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία προσθέτει ότι θα σας αποσταλεί επίσης μια υπενθύμιση για να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.