ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Vimodji: Ήρθαν για να κατακτήσουν τα social media και επιχειρήσεις

Vimodji: Ήρθαν για να κατακτήσουν τα social media και επιχειρήσεις

Τάση στον τρόπο επικοινωνίας μέσω ψηφιακών μέσων αποτελούν τα τελευταία χρόνια τα emojis αλλά και τα gifs αφού αποτελούν μία από τις πιο χρησιμοποιημένες και «αγαπητές» μεθόδους αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών

Και ενώ ήδη από το 2018, η Google έχει εξαγοράσει την Tenor, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες «παροχής» gifs, και το 2020 και η Facebook μπήκε στο παιχνίδι, αποκτώντας την Giphy, έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ελλάδα αναπτυσσόταν «αθόρυβα» μια εταιρεία που είχε σκοπό να καινοτομήσει στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο λόγος για το Vimodji, μία πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με video, την οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Βασίλης Καλλίτσης, επιτυχημένος σκηνοθέτης στις ΗΠΑ, με την Ελευθερία Μαμιδάκη, μηχανικό του MIT, θέλοντας να ενισχύσουν την αγορά της «μη λεκτικής» επικοινωνίας στο διαδίκτυο.

Η πλατφόρμα μοιάζει με έναν συνδυασμό του Youtube και του Giphy, καθώς προσφέρει video με ήχο (μέσο όρο 12 δευτερολέπτων) που περιέχουν σκηνές από τον κόσμο του θεάματος και της μουσικής.

Τα video αυτά είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τη διάθεση και τα συναισθήματα που εκφράζουν, και έτσι είναι εύκολο για τον χρήστη να βρει αυτό που θέλει ανά πάσα στιγμή. Αυτός άλλωστε ήταν εξαρχής και ο στόχος των δύο συνεργατών: να κάνουν την επικοινωνία όσο πιο εκφραστική και προσβάσιμη γίνεται.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και καθώς αναπτύσσεται ραγδαία, η εταιρεία έχει ενσωματώσει τα video clips της στο Viber, όπως και στο Fleksy, ένα εξαιρετικά γνωστό «εναλλακτικό» πληκτρολόγιο, ενώ παρέχει δυνατότητα «διαμοιρασμού» σε όλα τα δημοφιλή social media και το iMessage του iPhone.

Παράλληλα έχει αναπτύξει και εφαρμογές για iOS και Android, οι οποίες έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους χρήστες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα μετρά σήμερα περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια χρήστες, ενώ καταγράφει 5,6 εκατομμύρια views και 1,8 εκατομμύριο shares μηνιαίως. Οι αριθμοί αυτοί υπογραμμίζουν την επιτυχία του εγχειρήματος και προετοιμάζουν την εταιρεία για τα επόμενα μεγάλα της βήματα, που περιλαμβάνουν την επέκταση σε διεθνείς αγορές όπως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ινδίας, των ΗΑΕ, και της Κίνας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από ένα εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων, το Vimodji μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ για εταιρείες που θέλουν να «παρέμβουν» ουσιαστικά στις συνομιλίες των χρηστών.

Οι συνιδρυτές του Vimodji το γνωρίζουν καλά αυτό και γι’ αυτό έχουν προχωρήσει ήδη σε συνεργασίες με μεγάλα brands, όπως η Amita motion, το Costa Coffee και η φέτα «Ήπειρος».

Για να γίνει κατανοητό το πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες συνεργασίες ως «προϊόντα μάρκετινγκ», είναι χρήσιμο να δούμε τη διαδικασία λίγο πιο αναλυτικά. Όταν το Vimodji συνάπτει συνεργασία με ένα brand, δημιουργεί βίντεο με περιεχόμενο που το ενδιαφέρει και που αναμένεται να αναζητήσουν οι χρήστες. Έτσι, όταν αυτό τελικά συμβεί, το brand θα καταφέρει να έρθει σε «επαφή» με τον χρήστη με τον πιο προσωπικό τρόπο: το ιδιωτικό του chat!

Το παράδειγμα του ΟΠΑΠ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό. Πρόσφατα ο ΟΠΑΠ με αφορμή το UEFA EURO 2020 και στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής του καμπάνιας για το pamestoixima με βασικό επικοινωνιακό μήνυμα «Αυτό το Ευρωπαϊκό είναι αδιαπραγμάτευτο» συνεργάστηκε με το Vimodji για την έμμεση προώθηση της συγκεκριμένης καμπάνιας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν βίντεο με τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής καμπάνιας οι οποίοι χρησιμοποιούν κλασικές εκφράσεις ποδοσφαιρόφιλων, όπως «Παικταράς», «Πάμε δυνατά», «Πιστολέρο», «Άμπαλος», «Γκολ». Τα video αυτά μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι λάτρεις του ποδοσφαίρου και χρήστες των social media που παρακολουθούν το πρωτάθλημα, εκφράζοντας τη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, ο ΟΠΑΠ έρχεται σε επαφή με ένα κοινό που πραγματικά το ενδιαφέρει ως brand και αυξάνει έξυπνα την αλληλεπίδραση μαζί του – κάτι που διαχρονικά αποτελεί στόχο των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.