Ένας ρομποτικός σκύλος σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή – Δείτε τις απίθανες εικόνες

Ένας ρομποτικός σκύλος σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή – Δείτε τις απίθανες εικόνες

Η Ghost Robotics ανέπτυξε μία αναβαθμισμένη έκδοση της Vision σειράς των τετράποδων ρομπότ της.

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία δοκιμάζει αυτή τη στιγμή μία άοπλη εκδοχή αυτών των ρομπότ για περιμετρική φύλαξη αεροδρομίων, ωστόσο η νέα έκδοση έρχεται εξοπλισμένη με ένα πανίσχυρο τυφέκιο ακριβείας 6.5mm, το οποίο ονομάζει Special Purpose Unmanned Rifle (SPUR).

Ο εξοπλισμός στην πλάτη του ρομποτικού σκύλου περιλαμβάνει κάμερες νυκτός και ημέρας, θερμική κάμερα και έχει εμβέλεια 1200 μέτρα με 30x οπτικό zoom.

Χάρη στους εξαιρετικούς αισθητήρες του, το SPUR μπορεί να λειτουργήσει σε μία ποικιλία συνθηκών, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Το SPUR είναι το μέλλον των μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων και αυτό το μέλλον είναι τώρα.

Ο CEO της Ghost Robotics, Jiren Parikh, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για αυτόνομο οπλικό σύστημα.

Ελέγχεται πλήρως από έναν απομακρυσμένο χειριστή. Υπάρχει ανθρώπινος έλεγχος στο όπλο, δεν είναι αυτόνομο ή AI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε επίσης πως το ρομπότ επιλέγεται από πελάτες για την ικανότητά του να πλοηγηθεί σε δύσβατα εδάφη, τόσο σε ανοιχτό όσο και σε αστικό περιβάλλον, επιτρέποντάς του να μένει σε τοποθεσίες ιδανικές για το ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ταυτόχρονα ο χειριστής του είναι απόλυτα ασφαλής σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.