Αυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία στους χρήστες τους – Αναλυτικά η λίστα

Αυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία στους χρήστες τους – Αναλυτικά η λίστα

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το κινητό τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν μια είδους μελαγχολία όταν δεν το έχουν μαζί τους. ​

​Ένα από τα πρώτα στοιχεία που κοιτάμε πριν αγοράσουμε ένα κινητό τηλέφωνο, είναι ποιες ανάγκες θα πρέπει να μας καλύπτει. Γιατί πλέον το κινητό τηλέφωνο δεν είναι απλά για τις δυο βασικές λειτουργίες, δηλαδή της ομιλίας ή της αποστολής μηνυμάτων.

Είναι ένας μικρό υπολογιστής ο οποίος μας βοηθάει να μπαίνουμε στο ίντερνετ ανα πάσα στιγμή, μας απαθανατίζει τις πιο όμορφες στιγμές μας με την κάμερά του, ενώ λειτουργεί πλέον και ως το πορτοφόλι μας. Ωστόσο ένα πράγμα που ποτέ κανένας καταναλωτής δεν προσέχει την ώρα που μπαίνει σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ένα smartphone είναι το ποσοστό ακτινοβολίας που εκπέμπει.

Και το ζήτημα της ακτινοβολίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα με κάποιες συσκευές να συγκεντρώνουν ισχυρή μετάδοση ακτινοβολίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας υπάρχουν κάποια smartphones τα οποία εκπέμπουν πολύ μεγάλη ακτινοβολία και θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση τους, καθώς αυτή η ακτινοβολία «ακουμπά» τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική λίστα του δημοσιεύματος το smartphone που έρχεται πρώτο σε εκπομπή ακτινοβολίας είναι το One plus 7T του κινέζικου ομίλου με 1,4 watt ενώ στη δεύτερη θέση είναι επίσης της εταιρείας One Plus, το κινητό τηλέφωνο One Plus 7t Pro με 1,394 watt. Στον κατάλογο με τα κινητά που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ακτινοβολία για το 2020 είναι κινητά τηλέφωνα της Google το Pixel 4 XL με 1,39 watt και το Pixel 4 με 1,34 watt.

Ενώ υπάρχουν smartphone της Xiaomi το Mi Note 10 και της LG το LG G8X ThinQ, αλλά και τα πλέον γνωστά και εμπορικά iphone 11 Pro και iphone 11, ενώ υπάρχουν με μικρότερη ακτινοβολία το Samsung S 10 και το Nokia 9. Επίσης με μικρή ακτινοβολία είναι το Huawei P30Proμε 0,99 watt.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας ένας άνθρωπος δεν μπορεί να απορροφήσει περισσότερα από 1,6 watt ενέργειας ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.