ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

NASA – SpaceX: Η επανδρωμένη κάψουλα αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 2 Αυγούστου

NASA – SpaceX: Η επανδρωμένη κάψουλα αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 2 Αυγούστου

Ο επικεφαλής της Nasa ανακοίνωσε ότι οι 2 Αμερικανοί αστροναύτες που έφθασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με την πρώτη επανδρωμένη πτήση της κάψουλας Dragon της SpaceX τον Μάιο, θα αναχωρήσουν για τη Γη την 1η Αυγούστου για μια προσθαλάσσωση την επομένη.

«Στοχεύουμε στην 1η Αυγούστου για την αναχώρηση του διαστημικού σκάφους Dragon Endeavour της SpaceX από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», έγραψε σε tweet ο Τζιμ Μπράιντενσταϊν. «Η προσθαλάσσωση προβλέπεται για τις 2 Αυγούστου. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες».

Ο Μπομπ Μπένκεν και ο Νταγκ Χάρλεϊ έφυγαν την 30η Μαΐου από τη Φλόριντα με έναν πύραυλο SpaceX κι έτσι έγιναν οι πρώτοι αστροναύτες που πήγαν στον ISS με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας, που έχει συνάψει συμβόλαιο με τη Nasa.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πτήση αυτή ήταν επίσης η πρώτη επανδρωμένη που οργάνωσαν οι ΗΠΑ από το 2011, όταν και διακόπηκαν οι αποστολές των διαστημικών λεωφορείων. Έκτοτε, οι Αμερικανοί ταξίδευαν με ρωσικούς πυραύλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.