ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Robert Bosch: Επενδύει στην κατασκευή των γνωστών μικροτσίπ

Robert Bosch: Επενδύει στην κατασκευή των γνωστών μικροτσίπ

Η Robert Bosch, η Νο1 προμηθευτής εξαρτημάτων στον κόσμο δημιούργησε μία νέα κάθετη μονάδα παραγωγής ημιαγωγών, με σκοπό την διοχέτευσή τους στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα αρχικά πλάνα της εταιρείας προέβλεπαν ότι η παραγωγή θα ξεκινούσε στα τέλη του 2021, αλλά ο προγραμματισμός άλλαξε και έτσι η νέα μονάδα θα αρχίσει να κατασκευάζει μικροτσίπ για ηλεκτρικά εργαλεία τον Ιούλιο, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα εγκαινιαστεί και η γραμμή παραγωγής για τα αυτοκίνητα. Μάλιστα, το νέο εργοστάσιο ξεκινά τη λειτουργία του σε μία περίοδο όπου υπάρχει εξαιρετικά περιορισμένη διάθεση των ημιαγωγών, με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί κατασκευαστές να επιδιώκουν την αναθεώρηση των αλυσίδων εφοδιασμού.

Το νέο εργοστάσιο που θα απασχολήσει 700 νέες θέσεις εργασίας, αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Bosch, φτάνοντας αισίως το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η γερμανική εταιρεία έλαβε οικονομική ενίσχυση 200 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κάθε μικροτσίπ που θα φτιάχνουμε, είναι ένα τσιπ λιγότερο από αυτά που λείπουν» σχολίασε το μέλος του Δ.Σ. της Bosch, Harald Kroeger, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία προωθεί τα σχέδια που έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θέλουν τη παραγωγή ημιαγωγών επί ευρωπαϊκού εδάφους να διπλασιάζεται μέχρι το 2030, φτάνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο το 20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.