ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας: «Είμαστε μια εχθρική χώρα στα ουκρανικά σχολικά βιβλία»

Οργή στα ουκρανικά ΜΜΕ: Στη Μαριούπολη άρχισαν να προετοιμάζουν τους μαθητές για το πρόγραμμα στα ρωσικά

Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας: «Είμαστε μια εχθρική χώρα στα ουκρανικά σχολικά βιβλία»

Στα ουκρανικά ΜΜΕ εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι οι «κατακτητές» εισάγουν τρομερές καινοτομίες στα σχολεία της Μαριούπολης – δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη χρονιά, γιατί η διδασκαλία θα γίνεται πλέον στα ρωσικά.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά που να το επιβεβαιώνουν. Είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για ακόμα μια προσπάθεια προώθησης της αντιρωσικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουτσένκο, σύμβουλο του Ουκρανού δημάρχου της Μαριούπολης, της οποίας οι “υπερασπιστές” παραδόθηκαν, «οι κατακτητές ανακοίνωσαν την παράταση του σχολικού έτους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου».

«Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ρωσικής ιστορίας και μαθηματικών στα ρωσικά. Ο βασικός σκοπός είναι η αποουκρανοποίηση και η προετοιμασία (των μαθητών) για την επιστροφή τους στα θρανία με βάση το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα», υποστήριξε.

Ο Αντριουτσένκο σημείωσε όμως ότι οι Ρώσοι «κατακτητές» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αρκετούς καθηγητές, «μόνο 53 εκπαιδευτικούς για 9 σχολεία». Δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές φοιτούν σε αυτά τα σχολικά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα της διδασκαλίας, των σχολείων και των σχολικών βιβλίων προκαλεί έντονα αρνητική αντίδραση των Ουκρανών.

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Τι πιστεύουν στο Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας;

Τα ουκρανικά σχολικά εγχειρίδια και τα διδακτικά βοηθήματα για δασκάλους γράφτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προετοιμάζουν τα παιδιά για πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ.

«Προσελκύσαμε δασκάλους, ιστορικούς, εργάστηκε μια μεγάλη ομάδα, η οποία ανέλυσε περισσότερα από 300 σχολικά βιβλία και διδακτικά βοηθήματα για σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και γυμνασίου. 

Είδαμε ότι ήταν σκόπιμη δουλειά και η οικοδόμηση μιας αλυσίδας που διαστρεβλώνει την ιστορία και την ιστορική αλήθεια. 

Στόχευαν να δημιουργήσουν μίσος για τη Ρωσία στα παιδιά. Δεν ήταν μόνο η στρατιωτική επιθετικότητα, η επιθυμία και η ετοιμότητα για μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας μας, αλλά η πλύση εγκεφάλου δασκάλων και μαθητών συχνά με το ζόρι», είπε ο Κραβτσόφ σε συνέντευξη Τύπου

«Τα ουκρανικά σχολικά βιβλία ως στοιχείο προπαγάνδας και έχθρας»

«Οι ήρωες της Ουκρανίας είναι οι Ναζί – ο Μπαντέρα και ο Σούκεβιτς», εξήγησε ο επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας.

Ανέφερε επίσης ως παράδειγμα ένα απόσπασμα από ένα σχολικό βιβλίο για την 7η τάξη:

«Ο χαρακτήρας μας, η εμφάνισή μας, η μοίρα μας είναι ευρωπαϊκή, όχι ασιατική και ευρασιατική, γιατί ως έθνος, κοινωνία, κράτος, δεν ανήκουμε στην ευρασιατική ήπειρο. αλλά σε μέρος του κόσμου Ευρώπη». 

«Το εγχειρίδιο λέει ότι η Ρωσία είναι ένας πιθανός εχθρός. 

Τα σχολικά βιβλία λένε ότι τα παιδιά προετοιμάζονται για πόλεμο, ιδίως κατά της Ρωσίας», είπε ο Κράβτσοφ.

Υπενθύμισε ότι τα σχολικά εγχειρίδια που βρέθηκαν στην Κριμαία το 2014 παραμόρφωσαν επίσης την ιστορία, καλλιέργησαν τον ναζισμό και είχαν αντιρωσικό χαρακτήρα.

Ο Κράβτσοφ πιστεύει ότι οι σύγχρονοι Ουκρανοί επιστήμονες στην πραγματικότητα συνέθεσαν τη δική τους ιστορία της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιπλέον, όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από ξένα κράτη. Κατανεμήθηκαν ειδικές επιχορηγήσεις και στους όρους αναφοράς αυτών των επιχορηγήσεων αναγραφόταν πώς πρέπει να διδάσκεται η ιστορία. Δηλαδή, με εντολή της Δύσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, η ιστορία της χώρας στην πραγματικότητα ξαναγραφόταν», είπε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.