ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φ.Μπελέρη: Δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές

Υπήρξαν ενδοκυβερνητικές ενστάσεις

Φ.Μπελέρη: Δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μη συμπεριλάβει τελικά τον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιό της.

Επισήμως, από το κυβερνητικό στρατόπεδο λένε πως οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη και παραπέμπουν στην επίσημη ανακοίνωση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου τη Δευτέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως τελικά η γαλάζια ηγεσία κλίνει προς την απόφαση να μην είναι με τη ΝΔ υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά πληροφορίες ανέφεραν πως είχε συζητηθεί η ένταξη του Φ.Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, με προφανή στόχο να περιορίσει η ΝΔ τον κίνδυνο διαρροών προς τα δεξιά στις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, έδωσε το παρόν και στο συνέδριο της ΝΔ το περασμένο Σάββατο και φωτογραφήθηκε με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου υπενθυμίζεται ότι είχε επισκεφθεί τον περασμένο Νοέμβριο την Αλβανία και είχε συναντηθεί με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στις φυλακές Δυρραχίου.

Οι ενδοκυβερνητικές ενστάσεις

Ωστόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και εντός του Μαξίμου, υπήρχαν και ενστάσεις σε μία υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Μεταξύ των διαφωνούντων φέρονται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Το σκεπτικό των διαφωνούντων ήταν πως πρώτον η ένταξη του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα μετέτρεπε σε διμερές ένα θέμα που η Αθήνα θεωρεί ευρωπαϊκό, καθώς καλεί την Αλβανία να απελευθερώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της στην ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπήρχαν επίσης φωνές στο γαλάζιο στρατόπεδο που εξέφραζαν ανησυχία για το ενδεχόμενο μία υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές να αποδυναμώσει τις διεκδικήσεις της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία ως πολιτών της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.