ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Θ.Λιβάνιος: 74.000 Έλληνες πολίτες έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου

Δήλωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει το πιο αυστηρό πλαίσιο για την επιστολική ψήφο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Θ.Λιβάνιος: 74.000 Έλληνες πολίτες έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τροπολογία για την επιστολική ψήφο. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, η τροπολογία αυτή αποσκοπεί στη ρύθμιση ζητημάτων σχετικά με την εγγραφή Ευρωπαίων πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα στους ειδικούς καταλόγους για την επιστολική ψήφο, την εισαγωγή της δυνατότητας επιβεβαίωσης ταυτότητας του εκλογέα μέσω ΡΙΝ, και τη μείωση της ποινικής ρήτρας για τις εταιρείες κούριερ του εξωτερικού.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η τροπολογία αφορά και τις εμπόλεμες περιοχές στις οποίες κατοικούν Έλληνες πολίτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν.

Η εισαγωγή της τροπολογίας, έφερε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προχειρότητα και αστοχία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, έκανε λόγο για «τσαπατσούλικη» νομοθέτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός, έλαβε ξανά τον λόγο απαντώντας στις ενστάσεις των κομμάτων εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο πλαίσιο αναφορικά με την επιστολική ψήφο, συγκριτικά με άλλες χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Γερμανία.

Σημείωσε ταυτόχρονα, ότι η επιτυχία της επιστολικής ψήφου αποδεικνύεται από το ότι 74 χιλιάδες έχουν ήδη εγγραφεί για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξήγησε ταυτόχρονα, αναφορικά με την ρήτρα, ότι δεν αλλάζει το επίπεδο ταυτοποίησης και το PIN είναι από τους πλέον ασφαλούς τρόπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.