Πρωινή σεξουαλική επαφή: Αυτά είναι τα 10 οφέλη

Εσύ τα γνώριζες;

Πρωινή σεξουαλική επαφή: Αυτά είναι τα 10 οφέλη

Ως γνωστόν, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, εκείνοι που ξυπνούν άνετα από τις 7 το πρωί και εκείνοι που δεν τους ξυπνάει κανένα ξυπνητήρι.

Κάτι τέτοιο ισχύει με το πρωινό σεξ. Είναι διασκεδαστικό, αυθόρμητο και παρόλο που μερικές φορές σε κάνει να αργήσεις στην πρωινή σύσκεψη στο γραφείο, αξίζει τον κόπο. Αν δεν είσαι πρωινός τύπος ίσως να σου φαίνεται μια δύσκολη διαδικασία, όμως αν δεις τα οφέλη που έχει το πρωινό σεξ, ίσως να του δώσεις μια ευκαιρία. Ίσως και πολλές περισσότερες…

Διάβασε λοιπόν παρακάτω τα 10 οφέλη του πρωινού σεξ

1. Θα έχεις καλύτερη απόδοση στη δουλειά

«Οι οργασμοί απελευθερώνουν ντοπαμίνη, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο παραγωγική και να λάβεις καλύτερες αποφάσεις στη δουλειά», λέει στο Cosmopolitan η sex coach Lisa Rogers. Τι σημαίνει αυτό: Πες αντίο στους καυγάδες με τον καλό σου για το τι θα φάτε για δείπνο απόψε και επικεντρώσου στο πώς θα ξυπνήσετε καλύτερα αύριο το πρωί.

2. Δεν θα υποφέρεις από τον κλασσικό πονοκέφαλο του μεσημεριού

«Οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου», λέει η Rogers. Ουσιαστικά, αυτό διασφαλίζει ότι θα ξεκινήσεις τη μέρα σου χωρίς πόνο. Είτε πρόκειται για πονοκέφαλο είτε για τους περίεργους πόνους στην πλάτη, για τους οποίους παραπονιέσαι καθημερινά.

3. Είσαι πάντα πιο ορεξάτη πριν βγει ο ήλιος

«Τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το πρωί», λέει η Rogers. Και δεδομένου ότι αυτή η ορμόνη αυξάνει την επιθυμία και τη λίμπιντο, γιατί να μην ακούσεις τις ορμές σου; Σίγουρα, μπορείς να χτίσεις υπομονετικά μια θερμή βραδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας (ειδικά αν κάνεις sexting), αλλά μερικές φορές είναι καλύτερο να ξεκινήσεις την ημέρα σου με κάτι πραγματικά καυτό.

4. Το δέρμα σου θα είναι λαμπερό

Οι οργασμοί είναι το μακιγιάζ της φύσης. «Το αίμα εκτοξεύεται σε όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου», λέει η θεραπεύτρια Erica Evans-Weaver. Βασικά, τα μάγουλα και το πρόσωπό σου θα είναι στην καλύτερη τους χωρίς να χρειαστεί να βάλεις ρουζ.

5. Θα νιώσεις περισσότερο ερωτευμένη με τον σύντροφο σου

«Το σεξ το πρωί απελευθερώνει την οξυτοκίνη – επίσης γνωστή ως ορμόνη αγκαλιάς», λέει η σύμβουλος για θέματα σεξ, Emily Morse. «Η οξυτοκίνη σε κάνει να νιώθεις πιο δεμένη με τον σύντροφό σου και πιο ερωτευμένη. Αυτά τα ζεστά συναισθήματα θα μείνουν μαζί σου όλη την ημέρα ή τουλάχιστον καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρωινού.

6. Δεν θα χαλάσεις το πρόγραμμα ύπνου σου

Παραδόξως, ένας καλός ύπνος σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική σου επιθυμία. Αυτό σημαίνει ότι αν κοιμηθείς πολύ αργά το βράδυ επειδή έκανες σεξ, όχι μόνο θα σε κάνει να είσαι αποχαυνωμένη την επόμενη μέρα, αλλά θα μπορούσε επίσης να χαλάσει την σεξουαλική σου επιθυμία μακροπρόθεσμα. Ποια είναι η διασκέδαση του οργασμού αν τελικά σε κάνει να εξαντλείσαι;

7. Δεν θα αισθανθείς την πίεση να κάνεις σεξ όταν είσαι κουρασμένη

Το σεξ μετά από μια γεμάτη μέρα στη δουλειά, ένα δείπνο που κράτησε ώρα και μερικά ποτήρια κόκκινο κρασί μπορεί να φανεί τόσο κουραστικό, ανεξάρτητα από το πόσο επιθυμείς τον σύντροφό σου. Το να πιέζεις τον εαυτό σου να ανταποκριθεί λόγω κάποιου κοινωνικού προτύπου ότι το σεξ γίνεται μόνο το βράδυ, καταλήγει σχεδόν σίγουρα σε αποτυχία.

8. Θα έχεις πολύ καλύτερη θέα, σε σχεδόν οτιδήποτε

Ο νυχτερινός φωτισμός είναι ερεθιστικός, αλλά μερικές φορές το πιο καυτό σεξ περιλαμβάνει να βλέπεις τα πάντα σε πλήρη θέα. Είναι επίσης η πιο ευάλωτη στιγμή να δεις τον σύντροφό σου σε όλη τη γυμνή ομορφιά του, κάτι που είναι ένας σίγουρος τρόπος να σε φέρει πιο κοντά στο δασύτριχο στήθος του (λέμε τώρα).

9. Ο σύντροφος σου μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Η θεραπεύτρια για θέματα σεξ Arlene Goldman, λέει στο Cosmopolitan: «Όταν οι άνδρες έχουν υψηλότερη τεστοστερόνη και είναι ξεκούραστοι, έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτή η ενέργεια θα τους βοηθήσει να κρατήσουν περισσότερο» Λοιπόν… αν θέλεις κάτι περισσότερο από το μέσο όρο των 5-7 λεπτών, αυτή είναι μια λύση.

10. Το κάνουν περισσότεροι από ότι νομίζεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι ότι χρειάζεσαι γκάλοπ για την ώρα που κάνεις σεξ αλλά το 34% των ανθρώπων δηλώνουν ότι τους αρέσει το πρωινό σεξ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ώρα. Δεν είναι και λίγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.