Μόνη μητέρα με επιλογή

Μόνη μητέρα με επιλογή

«Η γυναίκα έχει κάτι ιερό γιατί γίνεται… μητέρα! Δεν είναι ακριβώς ένα ον, είναι Γενεαλογικό δέντρο», Σαρλ ντε Γκωλ.

Γενεαλογικό δέντρο… τι όμορφη εικόνα να γίνεσαι αρχή για ρίζες και κλαδάκια ζωής… πόσο μυστήριο, ιερότητα, θεϊκό άγγιγμα κρύβει στα σωθικά της μια γυναίκα και πόσο εύκολα θυσιάζεται στο χρόνο η μοναδική αυτή υπόστασή της.

Να τελειώσεις τις σπουδές σου, να καταφέρεις να δημιουργήσεις το στίγμα σου στον επαγγελματικό στίβο και να επιβιώσεις από τις επιλογές σου, να βρεις ανάμεσα σε τόσες ψυχές εκείνη την ψυχή που θα κουμπώσει αρμονικά στη δική σου ναι το ιδανικό για τη δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας είναι η γέννηση ενός παιδιού να είναι αποτύπωμα μιας μεγάλης αγάπης.

Να υπάρχει μαμά, μπαμπάς και τα χνάρια ενός σπάνιου πάθους όταν όμως η ζωή δεν τα φέρνει έτσι, ειδικά αυτή την εποχή που η δημιουργία μιας υγιούς σχέσης που θα βασίζεται στο σεβασμό, στην αλήθεια, στην κατανόηση, σε κοινές αξίες και όνειρα, μοιάζει σχεδόν ανέφικτη, τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα που επιθυμεί και λαχταράει να ζήσει το θαύμα της γέννησης ενός παιδιού;

Να συμβιβαστεί σε μια μέτρια σχέση που αργά ή γρήγορα θα γκρεμίσει, να αφήσει το χρόνο αδυσώπητα να της στερήσει το δικαίωμα της, να φοβηθεί την έλλειψη δομών και κρατικών φορέων που θα στηρίξουν τη μόνη μητέρα από επιλογή;

Ακόμα σήμερα η κοινωνία μας αντιμετωπίζει με συντηρητισμό την επιλογή μιας γυναίκας να κυοφορήσει με τη βοήθεια εξωσωματικής χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό από κάποια τράπεζα σπέρματος.

Πολλοί το θεωρούν εγωιστικό, πως εκείνη φταίει που το θυμήθηκε αργά, το παιδί θα έχει προβλήματα ψυχολογικά και ένα σωρό ακόμα ανυπόστατες θεωρίες που καταρρίπτονται στην πράξη.

Η γυναίκα που συνειδητά και γενναία θα αποφασίσει να φέρει μόνη στη ζωή ένα παιδάκι είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ζωή και να δώσει αγάπη αψηφώντας όλες τις δυσκολίες που θα περάσει μονάχη. Μόνη στη θεραπεία, μόνη στην ωοληψία, μόνη στην εμβρυομεταφορά, μόνη στις ενέσεις, μόνη στην αγωνία, στους υπέρηχους, στις ανασφάλειες, στα οικονομικά, στην προετοιμασία του παιδικού δωματίου σε όλα μόνη δεν το επέλεξε ακριβώς να γίνει με αυτόν τον τρόπο αλλά επέλεξε να προλάβει να γίνει μητέρα και να δώσει πνοή ζωής.

Δεν αρνήθηκε την πίστη στην μεγάλη αγάπη και δεν θα σταματήσει να είναι γυναίκα ερωτική και θηλυκή που πάντα θα περιμένει την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο ενός άξιου συντρόφου και αυτός που θα την αγαπήσει αληθινά θα σεβαστεί και την απόφαση της να μη στερηθεί τη μητρότητα και θα αγαπήσει και το σπλάχνο από τα σπλάχνα της.

Οι γυναίκες σήμερα πρέπει να ενημερώνονται υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες και καταρτισμένα κέντρα στην Ελλάδα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων στην ηλικία των 30-35 είναι μια επιλογή που εξασφαλίζει σχεδόν απόλυτα τη μητρότητα ακόμα και εάν η γονιμοποίηση γίνει στα 40-45.

Η εξωσωματική με δανεικό σπέρμα (υπάρχει η Ελληνική τράπεζα Κρυογονία και η διεθνής Cryos International) είναι και αυτή μια επιλογή που δεν πρέπει να φοβηθεί μια γυναίκα που έχει τη δυνατότητα να κυοφορήσει είτε με δικό της ωάριο γονιμοποιημένο είτε με δανεικό.

Κρίμα που δεν υπάρχει στα σχολεία μάθημα ειδικό εκπαίδευσης πάνω σε αυτά τα ζητήματα και ακόμα και δημοσιογραφικά είναι αρκετά περιορισμένη η σωστή ενημέρωση.

Μη φοβηθείτε να διεκδικήσετε και να ζήσετε εφόσον το επιθυμείτε το ιερό θαύμα της γέννησης ενός παιδιού του δικού σας παιδιού και όλα τα επίπονα που θα έχετε περάσει με τις προαναφερόμενες διαδικασίες θα εξαφανιστούν όταν θα χαθείτε στο βλέμμα του μωρού σας που θα σας αγαπήσει με τέτοια ανιδιοτέλεια όπως δεν θα μπορέσει ποτέ κανένας άλλος άνθρωπος να κάνει.

Σχετικά με τα κόστη μικρές οι διαφοροποιήσεις από κέντρο σε κέντρο:

– 600€ η ωοληψία

– 600€ η εμβρυομεταφορα (δηλαδή 1.200-1.300 όλη η διαδικασία της εξωσωματικής)

– 450-500€ αγορά σπέρματος από τράπεζα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– 300€ η κατάψυξη ωαρίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.