ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τελικά πόσο γρήγορα μπορείς να μείνεις έγκυος;

Όσα πρέπει να ξέρετε

Τελικά πόσο γρήγορα μπορείς να μείνεις έγκυος;

Είναι ήδη γνωστό πως οι πιθανότητες σύλληψης εξαρτώνται από μία πληθώρα παραγόντων όπως το εάν η ερωτική επαφή θα πραγματοποιηθεί τις γόνιμες ημέρες, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και τυχόν παθολογικά προβλήματα του άντρα και της γυναίκας.

Ερευνητές από τη Γερμανία θέλησαν να μελετήσουν πόσο γρήγορα ένα ζευγάρι μπορεί να συλλάβει από τη στιγμή που θα ξεκινήσει τις προσπάθειες. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν συμμετείχαν 436 γυναίκες που ήξεραν τις γόνιμες μέρες τους κρατώντας ημερολόγιο, μετρώντας τη θερμοκρασία τους και παρατηρώντας τα κολπικά υγρά που είχαν κατά τη διάρκεια του κύκλου τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

  • Το 38% των γυναικών έμειναν έγκυες μετά από έναν μήνα προσπαθειών
  • Το 68% μετά από τρεις μήνες προσπαθειών
  • Το 81% μετά από έξι μήνες προσπαθειών
  • Το 92% μετά από δώδεκα μήνες προσπαθειών

Από τις 346 γυναίκες που συμμετείχαν, οι 310 συνέλαβαν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ένα ποσοστό δηλαδή 89,6%.

Εάν δεν συμπεριληφθούν οι γυναίκες που δεν έμειναν έγκυες στο σύνολο των γυναικών που συνέλαβαν, τα παραπάνω ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Το 42% των γυναικών συνέλαβαν τον πρώτο μήνα προσπαθειών
  • Το 75% μέχρι τον τρίτο μήνα
  • Το 88% μέχρι τον έκτο μήνα
  • Το 98% μέχρι τον δωδέκατο μήνα

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα ζευγάρια που δεν κατάφεραν να τεκνοποιήσουν μέσα σε έναν χρόνο από όταν ξεκίνησαν τις προσπάθειες, περίπου τα μισά συνέλαβαν μέχρι τους 36 μήνες. Το 4% των ζευγαριών συνέχισαν τις προσπάθειες για τέσσερα χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να συλλάβουν.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μείνεις έγκυος;

Καταρχάς είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι γονιμοποιημένο ωάριο δεν σημαίνει εγκυμοσύνη. Για υπάρξει εγκυμοσύνη το έμβρυο πρέπει να εμφυτευτεί στη μήτρα. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι το σπερματοζωάριο μπορεί να ζήσει στο σώμα της μητέρας μέχρι και πέντε ημέρες.

Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι εάν η ερωτική επαφή γίνει για παράδειγμα Δευτέρα, το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί μέχρι και την Πέμπτη εάν είναι αυτή η γόνιμη ημέρα σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν είναι πιθανό να έχουν συμπτώματα εγκυμοσύνης, ήδη από την επόμενη μέρα της σύλληψης. Στην πραγματικότητα, τα συμπτώματα αυτά δεν υποδηλώνουν εγκυμοσύνη, καθώς τα πρώτα συμπτώματα της κύησης εμφανίζονται μετά την εμφύτευση των ωαρίων στη μήτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.