Αρώματα: Το τριαντάφυλλο είναι ξανά η νέα μεγάλη τάση

Tο άρωμα των τριαντάφυλλων εμπνέει τους αρωματοποιούς για αιώνες

Αρώματα: Το τριαντάφυλλο είναι ξανά η νέα μεγάλη τάση

Το τριαντάφυλλο είναι μια από τις πιο ανθεκτικές νότες της αρωματοποιίας και, ενώ δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα, φέτος έχει μεγάλη έκρηξη σε δημοτικότητα. Από μεγάλα ονόματα μέχρι εξειδικευμένες ενέργειες, οι οίκοι αρωμάτων επιστρέφουν στο ρομαντικό μονοπάτι των λουλουδιών αυτή τη σεζόν και υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από υπέροχες μυρωδιές για να δοκιμάσεις.

Tο άρωμα των τριαντάφυλλων εμπνέει τους αρωματοποιούς για αιώνες. Επειδή η προέλευση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα, αξιοσημείωτες γαλλικές μάρκες όπως η Dior, η Chanel και η Lancοme είτε έχουν αποκλειστικούς προμηθευτές είτε δικούς τους αγρούς τριανταφυλλιών. Ακόμα και να μην σε ελκύουν τα αρώματα του τριαντάφυλλου, το αγαπημένο σου άρωμα θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει το συγκεκριμένο λουλούδι κρυμμένο κάπου μέσα του.

«Τα τριαντάφυλλα έχουν μια φυσική χημεία που μας προσφέρει ένα ολόκληρο τοπίο μυρωδιών: εσπεριδοειδή, φρουτώδη, λουλούδια, πικάντικες νότες και όχι μόνο», λέει στο Womens Health Mag, η αρωματοποιός Pia Long. «Μια κρυφή δόση απόλυτου τριαντάφυλλου προσθέτει έναν μελωμένο πλούτο. Μου αρέσει να βελτιώνω με αυτό τις πλευρές του φρούτου ή του καπνού».

Το τριαντάφυλλο είναι το συστατικό αρώματος που αναζητήθηκε περισσότερο στο βρετανικό Google τον περασμένο χρόνο, με περισσότερες από 50.000 αναζητήσεις κάθε μήνα.

Και η πιο πρόσφατη συλλογή μοντέρνων αρωμάτων τριαντάφυλλου, προσφέρει κάτι για όλες τις γυναίκες. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να σταματήσεις, να μυρίσεις (και να φορέσεις) τα τριαντάφυλλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμφίβολα υπάρχει μια σειρά από μη προβλέψιμα μείγματα εκεί έξω αλλά ένα άρωμα τριαντάφυλλου δεν χρειάζεται να είναι μια «ασφαλής» κίνηση καθώς στην πραγματικότητα, οι καλύτερες επιλογές στα ράφια είναι γεμάτες εκπλήξεις. Επίλεξε ανάμεσα σε καταπράσινα, φρέσκα αρώματα που ξεχωρίζουν τους πράσινους μίσχους του λουλουδιού ή προτίμησε κάτι πιο βαθύ μαζί με ένα άγγιγμα πιπεριού ή σε πατσουλί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.