ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτά είναι τα κοινά λάθη στο ξύρισμα που πρέπει να αποφύγετε

Σημαντικές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας

Αυτά είναι τα κοινά λάθη στο ξύρισμα που πρέπει να αποφύγετε

Το ξύρισμα, είναι γνωστό πως αποτελεί ένα συνηθισμένο μέρος της ρουτίνας περιποίησης του δέρματος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Ορισμένοι άνθρωποι απλώς αισθάνονται καλύτερα και πιο ελκυστικά με ένα σώμα εντελώς απαλλαγμένο από τρίχες, ενώ για άλλους, το ξύρισμα γεννιέται από τη συνήθεια να διατηρούν τις περιοχές αυτές καθαρές.

Ωστόσο, το ακατάλληλο ξύρισμα οδηγεί σε ερεθισμούς, φαγούρα στο δέρμα και κόκκινα εξογκώματα.

Για να αποφύγετε τέτοια θέματα που σχετίζονται με το δέρμα, προσπαθήστε να αποφύγετε μερικά κοινά λάθη στο ξύρισμα. Εξάλλου, ο στόχος του ξυρίσματος είναι να αφαιρέσετε τις τρίχες και όχι να καταστρέψετε το δέρμα σας.

Κοινά λάθη στο ξύρισμα που πρέπει να αποφύγετε

Το ξηρό ξύρισμα είναι ένα κοινό και κατανοητό λάθος που κάνουν πολλοί. Μπορεί να είναι η μόνη επιλογή όταν βιάζεστε να βγείτε από το σπίτι, ωστόσο, το στεγνό ξύρισμα έχει τα μειονεκτήματά του -το κύριο ζήτημα είναι ότι αυξάνει τον κίνδυνο ερεθισμών και κοψιμάτων.

Ακόμα και αν σας πιέζει ο χρόνος, θα ήταν καλύτερο να βρέξετε τις μασχάλες σας με νερό και αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λίγη κρέμα ξυρίσματος ή αφρόλουτρο.

Για να προστατέψετε περαιτέρω το δέρμα από ερεθισμούς μετά το ξύρισμα, ξεπλύνετε την ξυρισμένη περιοχή με κρύο νερό. Αυτό κλείνει τους πόρους και αποτρέπει τα εγκαύματα από το ξυράφι.

Το να μην ενυδατώνετε τις μασχάλες σας μετά το ξύρισμα είναι άλλο ένα μεγάλο «όχι». Ακόμα κι αν τις αισθάνεστε ήδη μαλακές, το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο μετά το ξύρισμα.

Τέλος, παρόλο που η περιοχή των μασχαλών είναι συνήθως κρυμμένη, η αντηλιακή λοσιόν εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για την πρόληψη των ηλιακών βλαβών.

Η Cleveland Clinic, συμβουλεύει, επίσης, να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν εκθέσετε το φρεσκοξυρισμένο δέρμα στις ακτίνες του ήλιου.

Σημαντικές συμβουλές ξυρίσματος που πρέπει να λάβετε υπόψη σας

Μια πολύ σημαντική συμβουλή είναι να αλλάζετε τακτικά τις λεπίδες ή να ανανεώνετε το ξυραφάκι σας. Μερικές φορές, η χρήση ενός παλιού ξυραφιού μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Οι παλιές λεπίδες έχουν συχνά πολλά βακτήρια και νεκρό δέρμα πάνω τους, τα οποία, όταν εφαρμοστούν σε ένα ανοιχτό κόψιμο, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση του δέρματος, εξηγεί η Cleveland Clinic.

Σύμφωνα με το WebMD, το να ακολουθείτε την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας όταν ξυρίζεστε μπορεί, επίσης, να αποτρέψει τους ερεθισμούς του δέρματος.

Μετά από κάθε ξύρισμα, το Healthline συνιστά επιπλέον να ξεπλένετε καλά το ξυραφάκι για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τη συσσώρευση τριχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, διατηρείτε πάντα στεγνό το ξυραφάκι μεταξύ των χρήσεων. Θα πρέπει να το αποθηκεύετε σε στεγνό μέρος για την αποφυγή βακτηριακών μολύνσεων και έτσι, η χρήση της μπανιέρας για αποθήκευση είναι ένα απαγορευτικό μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.