ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα πέντε σημάδια που αποδεικνύουν ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε

Το να μάθουμε να ξεπερνάμε έναν χωρισμό δεν είναι ποτέ εύκολο

Αυτά είναι τα πέντε σημάδια που αποδεικνύουν ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε

Μερικές από τις φράσεις που ακούμε συνήθως μετά το τέλος μιας ερωτικής μας σχέσης είναι «ξεπέρασέ το. Προχώρα μπροστά. Άφησε πίσω το παρελθόν», ωστόσο, γιατί βιαζόμαστε τόσο να προχωρήσουμε;

Και γιατί δεν περιμένουμε η πληγή να θεραπευτεί πριν πάμε παρακάτω; Κι αν αυτό δεν συμβεί; Κι αν, τελικά, ο χωρισμός δεν ήταν η σωστή απόφασή;

Το να μάθουμε να ξεπερνάμε έναν χωρισμό δεν είναι ποτέ εύκολο. Και όσο καλή και αν είναι η πρόθεση των δικών μας ανθρώπων, το να προχωρήσουμε, αφού «η καρδιά μας ράγισε», είναι πιο δύσκολο από ό,τι ακούγεται.

Οι σκέψεις μάς κατακλύζουν και τα «γιατί» δύσκολα βρίσκουν απαντήσεις. Κι αν τελικά το τέλος της σχέσης δεν ήταν η σωστή λύση;

Σύμφωνα με τον relationship editor, Bob Alaburda, υπάρχουν πέντε σημάδια που αποδεικνύουν ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε και είναι τα παρακάτω:

Σας λείπουν όσα κάνατε εσείς για τον σύντροφό σας και όχι το αντίστροφο

Πώς καταλαβαίνουμε ότι αγαπάμε πραγματικά κάποιον; Όταν η ευτυχία του είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Είναι συνηθισμένο να αναπολούμε με χαμόγελο τα όμορφα που έχουμε ζήσει με έναν άνθρωπο. Δεν είναι, όμως, το να νοσταλγούμε να κάνουμε τον άλλο χαρούμενο.

Εάν ονειρεύεστε τον πρώην σας και τα μικρά πράγματα που τον έκαναν να χαμογελάσει, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε μερικές δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σας – όπως, «μήπως βιάστηκα να χωρίσω;».

Σας λείπουν μέχρι και οι δυσκολίες που περάσατε μαζί

Οι κοινοί αγώνες σε μια σχέση την κάνουν πιο δυνατή και ενισχύουν και την αγάπη μεταξύ του ζευγαριού. Αν σκέφτεστε με χαμόγελο τις στιγμές που καβγαδίσατε ή κοιμηθήκατε τσακωμένοι και συνειδητοποιήσατε αργότερα πόσο ανόητοι υπήρξατε και οι δύο γύρω από ένα θέμα, είναι και αυτό ένα σημάδι.

Αν κοιτάζετε πίσω με αγάπη, ακόμα και τις δυσκολίες, τότε αυτές διαμόρφωσαν θετικά τη σχέση σας. Επιπλέον, σκεφτείτε: πόσο εύκολο είναι να βρείτε έναν άνθρωπο που θα σας κάνει χαρούμενες, ακόμα και στον τσακωμό;

Νιώθετε πως οι σημαντικές στιγμές ήταν καλύτερες με τον πρώην σύντροφό σας

Χωρίσατε επειδή θεωρούσατε ότι αυτό το άτομο δεν προσθέτει πλέον κάτι θετικό στη ζωή σας, μα θα θέλατε να μοιράζεστε μαζί του κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σας. Αν αυτό δεν προέρχεται από την ανάγκη να πάρετε την επιβεβαίωσή του ή να νιώσετε ξανά την «ασφάλεια» της σχέσης, τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε ξανά τη σχέση μαζί του.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια της αγάπης είναι να θέλετε να μοιράζεστε κάθε εμπειρία με έναν άνθρωπο, επειδή γνωρίζετε πως θα χαρεί μαζί σας και θα σας εξυψώσει.

Προσπαθείτε να κάνετε τον πρώην σας να ζηλέψει

Μπορεί να λένε πως η καλύτερη εκδίκηση είναι να σας βλέπει ο πρώην καλά και ευχαριστημένη με το πού είστε τώρα, μα αν εσείς ανεβάζετε φωτογραφίες, βγαίνετε σε μαγαζιά που ξέρετε πως συχνάζει κι εκείνος ή περνάτε συχνά από μέρη που κυκλοφορεί μόνο και μόνο για να σας δει, κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Το να προχωράτε παρακάτω είναι ένα πράγμα και άλλο το να ψάχνετε τρόπο να επιβεβαιώσετε πως ο πρώην σας στεναχωριέται για όσα έχασε. Μάλλον φταίει το ότι νοιάζεστε ακόμα για εκείνον.

Συγκρίνετε συνέχεια τους άλλους με τον πρώην

Αν κάνετε σχέση αμέσως μετά τον χωρισμό, είναι κάπως λογικό να συγκρίνετε τις νέες εμπειρίες με τις παλιές. Ωστόσο, αυτά τα συναισθήματα δεν θα διαρκέσουν πολύ και λίγο καιρό μετά θα νιώθετε ανακούφιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του πρώην θα είναι εμφανή μπροστά σας και εσείς θα περνάτε καλά με άτομα που δεν τα έχουν. Αν αυτό δεν συμβεί σύντομα, τότε ίσως να σκεφτείτε καλύτερα το γιατί κρατάτε αυτή την ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας για αυτόν τον άνθρωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.