Δείτε πώς να βάψετε τα μάτια σας το καλοκαίρι αν έχετε λιπαρά βλέφαρα

Τα τρία μυστικά που πρέπει να εφαρμόζετε

Δείτε πώς να βάψετε τα μάτια σας το καλοκαίρι αν έχετε λιπαρά βλέφαρα

Ένα από τα πολλά προβλήματα ομορφιάς που αναδύονται κάθε καλοκαίρι, είναι η λιπαρή επιδερμίδα.

Μάλιστα, όταν η εν λόγω λιπαρότητα συγκεντρώνεται γύρω από την περιοχή των βλεφάρων, σβήνοντας κυριολεκτικά το τέλεια εκτελεσμένο eyeliner σας ή μουτζουρώνοντας τη σκιά σας.

Πώς μπορείτε, όμως, να είστε σίγουρες μόλις εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας, ότι τα λιπαρά σας βλέφαρα παραμένουν σωστά βαμμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας;

Ευτυχώς, εκτός από τη χρήση ενός primer σκιών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για λιπαρά βλέφαρα, υπάρχουν μερικά χρήσιμα κόλπα για να μετριάσετε (ή τουλάχιστον να αποκρύψετε) τη γυαλάδα -και μάλιστα με προϊόντα που έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας.

Τοποθετήστε στα βλέφαρά σας ημιδιάφανη πούδρα

Σύμφωνα με την makeup artist Nydia Figueroa, και όσα δήλωσε στο Bustle, ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κρύψετε τα λιπαρά βλέφαρα είναι να πάρετε ένα χνουδωτό πινέλο σκιών, να το βουτήξετε σε ημιδιάφανη, συμπιεσμένη πούδρα και να το πασπαλίσετε ελαφρά στην περιοχή των βλεφάρων σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ των ματιών σας.

Χρησιμοποιήστε φόρμουλες μακράς διάρκειας & υψηλής περιεκτικότητας σε χρωστικές ουσίες

Όταν έχετε λιπαρά βλέφαρα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ που έχουν σχεδιαστεί για να έχουν μεγάλη διάρκεια, εξηγεί η η Figueroa. Επίσης, συνιστά να επιλέγετε προϊόντα με χρώμα, καθώς το χρώμα έχει την τάση να διαρκεί περισσότερο.

Δοκιμάστε το κονσίλερ ως primer

Ένας εύκολος τρόπος για να μετριάσετε τα λιπαρά βλέφαρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ματ κονσίλερ για να προετοιμάσετε τα βλέφαρα για τη σκιά ματιών, σημειώνει η makeup artist και ιδρύτρια της Pink Lipps Cosmetics Kenyata Gant. Επίσης, το κλειδί είναι να διασφαλίσετε ότι το κονσίλερ σας ελέγχει και τη λιπαρότητα της περιοχής, προσθέτει η Kirin Bhatty, πρέσβειρα της Catrice Cosmetics και makeup artist διάφορων celebrities.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Λατρεύω να εφαρμόζω μερικές σταγόνες από το κονσίλερ στα βλέφαρα με τις άκρες των δαχτύλων μου και στη συνέχεια να το ρυθμίζω με μια ελαφριά πούδρα ως τέλεια βάση για να ξεκινήσω οποιοδήποτε μακιγιάζ σε λιπαρά μάτια», λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.