Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Ξεκινήστε με την ενυδάτωσή τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες, γνωστές και ως ραγισμένες φτέρνες από κάποιους, είναι ενοχλητικές, αλλά μπορεί περιστασιακά να οδηγήσουν και σε πιο σοβαρά προβλήματα εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

Αντιμετωπίστε τις σκασμένες φτέρνες δίνοντας λίγη περισσότερη προσοχή στα πόδια σας, ξεκινώντας με την ενυδάτωσή τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Ψάξτε για παχιές ενυδατικές κρέμες. Ορισμένες ενυδατικές κρέμες περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες, όπως ουρία, σαλικυλικό οξύ ή α-υδροξύ, που μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος. Μπορεί, ωστόσο, να προκαλέσουν και ελαφρύ τσούξιμο ή ερεθισμό.

Δώστε στις σκασμένες φτέρνες σας ιδιαίτερη προσοχή πριν πάτε για ύπνο:

Μουλιάστε τα πόδια σας για περίπου 10 λεπτά σε νερό (σκέτο ή με σαπούνι) και στεγνώστε τα.

Στη συνέχεια τρίψτε απαλά τις φτέρνες σας με μια λούφα ή μια μηχανή απολέπισης ποδιών για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα.

Εφαρμόστε μια βαριά ενυδατική κρέμα ή κάποια ουσία με βάση το λάδι (π.χ. βαζελίνη και άλλες).

Μετά φορέστε ένα ζευγάρι λεπτές βαμβακερές κάλτσες πριν τον ύπνο για να βοηθήσετε την ενυδατική κρέμα να λειτουργήσει.

Μην αγνοείτε τις ξηρές, σκασμένες φτέρνες, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανίσετε βαθύτερες ρωγμές, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν αυτά τα μέτρα αυτοεξυπηρέτησης δεν βοηθούν, μιλήστε με τον γιατρό σας για άλλες επιλογές θεραπείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.