ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εγκυμοσύνη: Αυτά είναι τα έξι πρώιμα σημάδια και συμπτώματα

Μπορεί να ξεκινήσουν πριν πάρετε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη: Αυτά είναι τα έξι πρώιμα σημάδια και συμπτώματα

Πριν μάθετε ότι θα γίνετε μητέρα ή πριν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, υπάρχουν μερικά σημάδια και συμπτώματα που μαρτυρούν εγκυμοσύνη.

Ειδικότερα, αυτά είναι:

Ναυτία

Η ναυτία είναι το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζεται από νωρίς. Ένα ποσοστό 80% των γυναικών νιώθει αδιαθεσία το πρωί, από τα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να ονομάζεται «πρωινή ναυτία ή αδιαθεσία» όμως μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ναυτίες ακόμη και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως εμφανίζεται κατά την 6η εβδομάδα της κύησης και (καλώς εχόντων των πραγμάτων) φεύγει κατά τη 14η εβδομάδα.

Κούραση

Αυτές οι άτιμες οι ορμόνες μπορούν να σας εξαντλήσουν από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Η κούραση συνήθως εμφανίζεται νωρίς και μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι εγκυμοσύνης.

Οφείλεται στο συνδυασμό χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και χαμηλής αρτηριακής πίεσης με υψηλά επίπεδα προγεστερόνης. Ακόμη ένας λόγος που σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένη είναι τούτος: το σώμα σας είναι απασχολημένο να φτιάχνει έναν άλλο άνθρωπο.

Ευαίσθητο στήθος

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος. Ο ευαίσθητος μαστός είναι ένα στοιχείο που μαρτυρά ότι ένα μωρό μεγαλώνει μέσα σας.

Η αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης μπορεί να κάνει το στήθος σας ευαίσθητο- όπως όταν έχετε για πρώτη φορά περίοδο. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη το στήθος σας μπορεί να είναι μεγαλύτερο, πρησμένο και πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο.

Συχνοουρία

Τι να περιμένετε όταν είστε σε ενδιαφέρουσα; Πολλές βόλτες στην τουαλέτα.

Οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση του όγκου του αίματός σας σημαίνει περισσότερη ροή αίματος στα νεφρά σας. Στη συνέχεια, όλο το επιπλέον υγρό γεμίζει την ουροδόχο κύστη σας. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες και στη συνέχεια, όταν το μωρό μεγαλώνει.

Ευαίσθητη όσφρηση και γεύση

Ακόμη ένα σημάδι που εμφανίζεται αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη είναι η ευαισθησία στη γεύση και την όσφρηση. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με τη ναυτία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε δυσφορία με κάποια φαγητά. Από την άλλη μπορεί να σας κάνει να λιγουρεύεστε φαγητά που δεν τρώγατε πριν.

Χαμένη περίοδος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν η περίοδός σας έχει αργήσει 1-2 εβδομάδες τότε αυτό ίσως να μαρτυρά ότι είστε έγκυος. Συνήθως η χαμένη περίοδος είναι ο «προάγγελος» της εγκυμοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.