ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ισπανία ψηφίζει νόμο για τις αμβλώσεις – Χωρίς τη συγκατάθεση γονέων άνω των 16 ετών

Η χώρα παρέχει επίσης άδεια μετ’ αποδοχών για τις γυναίκες με έντονους πόνους εμμήνου ρύσεως.

Η Ισπανία ψηφίζει νόμο για τις αμβλώσεις – Χωρίς τη συγκατάθεση γονέων άνω των 16 ετών

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022, το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία που επιτρέπει στα κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών να υποβάλλονται σε αμβλώσεις χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Η χώρα παρέχει επίσης άδεια μετ’ αποδοχών για τις γυναίκες με έντονους πόνους εμμήνου ρύσεως.

Η άμβλωση είναι νόμιμη στην Ισπανία από το 2010. Πριν από τη νομιμοποίησή της, οι αμβλώσεις επιτρεπόταν μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με τις νέες αλλαγές, κάθε γυναίκα μπορεί να διακόψει μια εγκυμοσύνη κατά τις πρώτες 14 εβδομάδες. Η άμβλωση είναι δωρεάν στις δημόσιες κλινικές υγείας για τις γυναίκες της Ισπανίας μέχρι τις 14 εβδομάδες, ή μπορούν επίσης να αποφασίσουν να υποβληθούν σε επέμβαση σε ιδιωτική κλινική έναντι αμοιβής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη και μετά την προτεινόμενη χρονική στιγμή, μέχρι τις 22 εβδομάδες, η άμβλωση μπορεί να γίνει στην Ισπανία «όταν υπάρχει εμβρυϊκή παθολογία ασυμβίβαστη με τη ζωή ή όταν διαπιστώνεται εξαιρετικά σοβαρή και ανίατη ασθένεια στο έμβρυο κατά τη στιγμή της διάγνωσης και επιβεβαιώνεται από κλινική επιτροπή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.