Έτσι θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ιδρώτα εάν γυμνάζεσαι συχνά

Μάθε πώς να εμποδίσεις τον ιδρώτα να εμποδίζει την εικόνα των μαλλιών σου

Έτσι θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ιδρώτα εάν γυμνάζεσαι συχνά

Αν σου αρέσουν οι προκλητικές προπονήσεις, πιθανότατα βλέπεις τον ιδρώτα ως ένδειξη ότι έχεις κάνει κάτι σωστά. Όσο ευχάριστο μπορεί να είναι αυτό κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος γυμναστικής, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο εάν είσαι κάποια που γυμνάζεται τις περισσότερες μέρες – με άλλα λόγια, η φροντίδα των μαλλιών σου γίνεται πιο δύσκολη. 

Δεν χρειάζεται να μειώσεις τη ρουτίνα της προπόνησής σου για χάρη των υγιών μαλλιών – ο χρωματιστής Mark DeBolt και ο κομμωτής Ryan Trygstad, ιδιοκτήτες του Mark Ryan Salon, μοιράζονται τις κορυφαίες συμβουλές τους για όσες ιδρώνουν καθημερινά.

Ακόμα κι αν γυμνάζεσαι πολύ, θέλεις να αποφύγεις να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα. Προσθέτοντας μερικά βασικά προϊόντα και αξεσουάρ στο οπλοστάσιό σου, μπορείς να διασφαλίσεις ότι τα μαλλιά σου δεν θα αισθάνονται βρώμικα ή δεν φαίνονται επίπεδα μεταξύ των λουσιμάτων. Παρακάτω θα δεις όλα όσα μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση ακόμη κι αν γυμνάζεσαι συχνά.

Προσδιόρισε πόσο συχνά θα λούζεις τα μαλλιά σου

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχεις ακούσει ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών είναι υπερβολικό. Και ακόμα κι αν γυμνάζεσαι τακτικά, εξακολουθείς να θέλεις να ακολουθείς τον γενικό κανόνα για το λούσιμο των μαλλιών ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχεις μαλλιά που είναι στη λεπτή, ίσια πλευρά, πιθανότατα φαίνονται επίπεδα και λιπαρά αμέσως μετά το λούσιμο, επομένως μπορεί να διαπιστώσεις ότι πρέπει να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα ή κάθε τρεις ημέρες για να αποφύγεις τη συσσώρευση λιπαρότητας. Εάν έχεις σγουρά μαλλιά, είναι καλύτερα να λούζεσαι περίπου μία ή δύο φορές την εβδομάδα, λέει ο Trygstad. Αν και καλό είναι να αποφύγεις το λούσιμο πιο συχνά, μπορείς να κάνεις ντους μετά από κάθε προπόνηση. Τις μέρες που ιδρώνεις αλλά δεν λούζεις τα μαλλιά σου, μπορείς να ξεπλένεις τα μαλλιά σου και να εφαρμόζεις conditioner, προτείνει ο Trygstad.

Η κύρια βλάβη του πολύ συχνού πλυσίματος είναι “η τριβή και το τράβηγμα των μαλλιών όταν είναι βρεγμένα”, καθώς τα μαλλιά τεντώνονται και γίνονται πιο επιρρεπή στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα, λέει ο DeBolt. “Αν τεντώσεις πολύ τα μαλλιά σου μπορεί να μην επιστρέψουν στο σχήμα τους”, λέει. “Είναι εντάξει να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα, αλλά θα πρέπει να προσέχεις τα ζεστά εργαλεία, είτε αυτό σημαίνει να μειώνεις τη θερμότητα είτε να χρησιμοποιείς θερμικά προστατευτικά.

Βρες τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών

Αξίζει να είσαι επιλεκτική όταν επιλέγεις τα προϊόντα μαλλιών σου. Τις ημέρες πλύσης, αντιστάσου στην επιθυμία να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν με θειικά άλατα, τα οποία είναι χρήσιμα μετά το κολύμπι, αλλά μπορεί να απογυμνώσουν υπερβολικά τα μαλλιά σου σε τακτική χρήση, λέει ο Trygstad.

Το δελεαστικό με τα σαμπουάν με θειικά άλατα είναι ότι μπορούν να σου αφήσουν μια αίσθηση καθαρότητας – μια ευπρόσδεκτη αίσθηση μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Αλλά μπορείς να πάρεις την ίδια ανταμοιβή αλλού, λέει ο Trygstad. Δοκίμασε απολεπιστικά scrub ή οποιοδήποτε “τονωτικό” προϊόν με μενθόλη ή μέντα, αν θέλεις να νιώθεις καθαρή χωρίς να χρησιμοποιείς θειικά σαμπουάν, προτείνει. Μπορείς να ενσωματώνεις τις θεραπείες μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα πιο συχνά εάν έχεις κοντά μαλλιά, καθώς υπάρχει λιγότερο πρόβλημα με το στέγνωμα του μήκους των μαλλιών.

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη τη δύναμη του ξηρού σαμπουάν και ενώ τα προϊόντα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν συσσώρευση όταν χρησιμοποιούνται συχνά, είναι καλά όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο, λέει ο Trygstad.

Αναθεώρησε τα συνηθισμένα σου χτενίσματα για τη γυμναστική

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σίγουρα μια αλογοουρά φαίνεται ιδανική  και κρατά τα μαλλιά σου έξω από το πρόσωπό σου, αλλά αυτό μπορεί να έχει κόστος. “Μπορώ να εντοπίσω το σπάσιμο των μαλλιών όταν μια πελάτισσα κάθεται στην καρέκλα μου επειδή μοιάζει σχεδόν με το σχήμα ‘U’ και είναι ακριβώς εκεί που στηρίζεται η ζώνη μαλλιών”, λέει ο DeBolt. “Ειδικά οι άνθρωποι που προτιμούν τα μαλλιά τους δεμένα πίσω πολύ σφιχτά, μπορώ να το εντοπίσω από χιλιόμετρα μακριά”. Επίλεξε μια χαλαρή πλεξούδα ή κότσο, που θα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σπάσιμο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.