Μην το στείλεις ποτέ: Το γραπτό μήνυμα που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου

Πρόσεξε την επόμενη φορά που θα το στείλεις

Μην το στείλεις ποτέ: Το γραπτό μήνυμα που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου

Τα τελευταία χρόνια με τα social media και τα κινητά προέκταση των χεριών μας, το να στέλνουμε μηνύματα είναι πλέον μια μηχανική συνήθεια. Βέβαια, κανένα μήνυμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια πραγματική κουβέντα.

Κάποια πράγματα ούτως ή άλλως δεν μπορούν και δεν πρέπει να ειπωθούν μέσα από γραπτά μηνύματα. Είναι λόγια που πρέπει να ειπωθούν σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο. Ειδικά δε, όταν τα λόγια αυτά αφορούν θέματα που μπορεί να υπάρχουν σε μια σχέση.

Υπάρχει δε, μιας συγκεκριμένη φράση, η οποία μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά σε ένα ζευγάρι ή μια γνωριμία, αν εμφανιστεί/ειπωθεί με την μορφή μηνύματος.

Σε περίπτωση που έχει γίνει κάτι με το ταίρι σου ή το φλερτ σου και θέλεις να βρεθείτε από κοντά για να το συζητήσετε, αυτό που δεν πρέπει να του πεις, ειδικά μέσα από μήνυμα, είναι η φράση «Πρέπει να μιλήσουμε».

Όπως λέει η ψυχολόγος Dr. Linda Kaye, αν κάποιος λάβει ένα τέτοιο μήνυμα νιώθει αυτόματα άγχος. Φυσικά, αυτό ισχύει για όλες τις καταστάσεις και όχι μόνο για τις σχέσεις. Είναι μια φράση που τρομοκρατεί και δημιουργεί στρες στα άτομα.

Σύμφωνα με την Kaye, ένα τέτοιο μήνυμα δεν προκαλεί ποτέ θετικές αντιδράσεις, καθώς μόλις το διαβάζουμε σκεφτόμαστε αμέσως κάτι αρνητικό. Η ίδια τονίζει ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στα μηνύματα μας είναι εξίσου σημαντική με τα άτομα που στέλνουμε τα μηνύματα. Αν π.χ. σου στείλει ο εργοδότης σου ότι πρέπει να μιλήσετε, τότε αυτόματα μπαίνεις σε μια παθητική θέση και είτε θέλεις, είτε όχι θα μιλήσεις. Και αυτό φυσικά, συμβαίνει σε οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση ειπωθεί κάτι ανάλογο με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό λοιπόν και καλό είναι να μην στείλεις ξανά κάτι αντίστοιχο.

Εναλλακτικά, μπορείς να προτείνεις έναν καφέ ή μια βόλτα και να μιλήσεις στη συνάντηση για το θέμα που σε απασχολεί και μπορείς να αναφέρεις ότι θέλεις να μιλήσεις για κάτι, για να δώσεις και χρόνο στον άλλον να προετοιμαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.