ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο απόλυτος οδηγός για την αποκατάσταση κατεστραμμένων νυχιών

Πέντε συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις, εγκεκριμένες από τους ειδικούς

Ο απόλυτος οδηγός για την αποκατάσταση κατεστραμμένων νυχιών

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που καταστρέφονται τα νύχια. Ίσως φταις που ξεφλουδίζεις το βερνίκι σου ή έχεις δαγκώσει τα πετσάκια σου. Ή, αντί να χρησιμοποιείς κοπίδι, χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να κόψεις τις συσκευασίες.

Ανεξάρτητα από τις…αμαρτίες των νυχιών σου, υπάρχει ακόμα ελπίδα όταν πρόκειται για τη θεραπεία των εύθραυστων, αδύναμων νυχιών.

Παρακάτω θα δεις τις συμβουλές των ειδικών του κλάδου για το πώς να επιδιορθώσεις τα κατεστραμμένα νύχια στο σπίτι.

Φόρεσε γάντια

Το να φοράτε επαναχρησιμοποιήσιμα γάντια ενώ πλένεις πιάτα ή χρησιμοποιείς αναλώσιμα καθαρισμού είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστατεύσεις τα νύχια σου από τη ζημιά, λέει η celebrity nail artist Deborah Lippmann. Συνιστά επίσης να αλλάξεις το σαπούνι των χεριών σου. Τα συμβατικά σαπούνια μπορούν να απογυμνώσουν το δέρμα σου και να αποδυναμώσουν τα νύχια σου. Επίλεξε ένα μη ερεθιστικό σαπούνι χεριών με καταπραϋντικά συστατικά.

Ενυδάτωσε τα νύχια σου

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, είναι να κάνεις μια θεραπεία που μαλακώνει και ενυδατώνει τα νύχια και τα πετσάκια. Αν δεν έχεις μια ρουτίνα περιποίησης νυχιών, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα λάδι επιδερμίδας και κρέμα χεριών. Εφάρμοσε τα προϊόντα στην πρωινή και βραδινή σου ρουτίνα και φρόντισε να τα εφαρμόσεις μετά το πλύσιμο των χεριών σου. Αναζήτησε ένα έλαιο επιδερμίδας με σύνθεση με ενυδατική βιταμίνη Ε για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των νυχιών.

Σπρώξε πίσω τα πετσάκια σου

Τα πετσάκια σου υπάρχουν για κάποιο λόγο – είναι ένα εμπόδιο για να κρατήσει έξω τα βακτήρια και τις λοιμώξεις. Σπρώξε την επιδερμίδα πίσω αντί να σκίσεις το δέρμα. Αφού φροντίσεις τα πετσάκια σου, τρίψε μερικές σταγόνες λάδι επιδερμίδας στη βάση του νυχιού για να τα ενυδατώσεις.

Λίμαρε τα νύχια σου προς μία κατεύθυνση

Οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πως πρέπει να κινηθούν μπρος-πίσω σε ό,τι αφορά το λιμάρισμα. Αντίθετα, θα πρέπει η λίμα να είναι ευθεία και μετά κάθετο όταν λιμάρεις την άκρη του νυχιού σου, και να λιμάρεις προς μια κατεύθυνση.

Χρησιμοποίησε ένα ενισχυτικό μανό βάσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τα νύχια σου είναι ταλαιπωρημένα, κράτησέ τα γυμνά, εκτός ίσως από μια ενισχυτική επίστρωση για την προστασία του νυχιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.