ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε πώς το λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Το οξύ στο λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των μυκήτων

Δείτε πώς το λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Αδιαμφισβήτητα, η πιτυρίδα είναι ένα επαναλαμβανόμενο και ενοχλητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετούς. Ωστόσο, η εφαρμογή λεμονιού ή χυμού λεμονιού στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Τι μπορούν να κάνουν τα λεμόνια για την πιτυρίδα

Μερικές φορές η πιτυρίδα μπορεί να εμφανιστεί απλώς επειδή η ισορροπία του pH του τριχωτού της κεφαλής είναι απενεργοποιημένο. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά σαμπουάν που εξισορροπούν το ph.

Έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ δεν αφαιρούν πολύ λάδι για να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας του pH.

Βοηθούν, επίσης, να διατηρηθούν τα μαλλιά απαλλαγμένα από φριζάρισμα, μπερδέματα και σπάσιμο.

Ο χυμός λεμονιού που εφαρμόζεται στα μαλλιά μπορεί να τα ωφελήσει με πολλούς τρόπους. Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνια βοηθά τους θύλακες να γίνουν πιο δυνατοί και μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην ανάπτυξη κολλαγόνου.

Τα λεμόνια περιέχουν, επίσης, βιταμίνη Β και η μη λήψη αρκετής βιταμίνης Β μπορεί να οδηγήσει σε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία συχνά επιφέρει πιτυρίδα.

Ως όξινη τροφή, τα λεμόνια, μαζί με άλλα εσπεριδοειδή, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων pH.

Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο τα έλαια εσπεριδοειδών αποτελούν βασικά συστατικά σε σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου φλεγμονής και ενδεχομένως της πιτυρίδας. Ωστόσο, τα λεμόνια δεν μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση ή την ανακούφιση όλων των περιπτώσεων πιτυρίδας, καθώς τα αίτιά της ποικίλλουν.

Το οξύ στο λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των μυκήτων

Αν η πιτυρίδα προκαλείται από τον μύκητα Malassezia, όσο πιο λιπαρό γίνεται το τριχωτό της κεφαλής σας, τόσο περισσότερο ο μύκητας γίνεται πρόβλημα, επειδή ζει καταναλώνοντας τα έλαια στο τριχωτό της κεφαλής.

Για να σταματήσετε την πιτυρίδα που προκαλείται από αυτόν τον μύκητα, είναι ζωτικής σημασίας να μειώσετε τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Το λεμόνι είναι φυσικά όξινο, οπότε όταν προστίθεται στα μαλλιά, βοηθά στην απομάκρυνση του λαδιού.

Επιπλέον, τα λεμόνια και τα εσπεριδοειδή, γενικά, έχουν αντιμικροβιακή, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, ενώ περιέχουν και αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, δεν θέλετε να ρίξετε χυμό λεμονιού απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας χωρίς να γνωρίζετε ακριβώς από τι προέρχεται η πιτυρίδα.

Αν το έκζεμα είναι η υποκείμενη αιτία των νιφάδων και του ξηρού δέρματος, η προσθήκη λεμονιών ή χυμού λεμονιού θα προκαλέσει κάψιμο στο δέρμα σας και ακόμη μεγαλύτερο ερεθισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο αν έχετε συνεχή προβλήματα πιτυρίδας, ειδικά αν προκαλεί φαγούρα και δυσφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.