ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Τι προκαλεί την ερυθρότητα του δέρματος;

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι γυναίκες, έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν έστω και μία φορά στη ζωή τους, μια ερυθρότητα στο πρόσωπο.  

Ο Dr. David Lortscher, δερματολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Curology, εξηγεί το τι ακριβώς προκαλεί την ερυθρότητα του δέρματος, πώς να την αποτρέψεις, και πώς να τη διώξεις αν έρθεις αντιμέτωπη μαζί της.

Τι προκαλεί την ερυθρότητα του δέρματος;

Υπερβολική απολέπιση

Ο συνδυασμός πολλών χημικών απολεπιστικών όπως τα AHA (Alpha Hydroxy Acids) και BHA (βήτα υδροξύ οξύ) ή/και τα φυσικά απολεπιστικά μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα καθώς και το αίσθημα υπερβολικής στεγνότητας και ευαισθησίας.

Υπερβολική χρήση ρετινοειδών

Η υπερβολική συγκέντρωση αυτού του δραστικού συστατικού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

“Εάν εφαρμοστεί σε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση ή χρησιμοποιείται περισσότερο από ό, τι πρέπει, μπορεί να αισθανθείς μια αίσθηση καψίματος, ερυθρότητας και ευαισθησίας”, λέει ο Lortscher.

Φλεγμονή του δέρματος

Σύμφωνα με τον Lortscher, τα τέσσερα κύρια σημάδια φλεγμονής είναι η κοκκινίλα, η υψηλή θερμότητα, το οίδημα και ο πόνος.

Επιπλέον, οι φλεγμονώδεις κηλίδες ακμής μπορεί να είναι κόκκινες, ζεστές στην αφή, διογκωμένες και επώδυνες.

Ποια είναι τα προληπτικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις την ερυθρότητα;

Απόφυγε τα ζεστά ντους

Εάν έχεις την τάση να ταλαιπωρείσαι από την ερυθρότητα του προσώπου λόγω συνθηκών όπως η ροδόχρος ακμή, ο Lortscher συνιστά μείωση των παραγόντων που προκαλούν την έξαψη του προσώπου όπως καυτά ντους και λουτρά.

“Τα καυτά ντους / λουτρά προκαλούν αγγειοδιαστολή ή διεύρυνση των τριχοειδών αγγείων (μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματός). Όταν έχεις φλεγμονή ενεργές πληγές από ακμή ή ερυθρότητα, τα τριχοειδή αγγεία είναι ήδη πιο διασταλμένα σε αυτές τις περιοχές”.

Κάνε απολέπιση με φειδώ

Ενώ η τακτική απολέπιση μπορεί να είναι επωφελήσει το δέρμα, μπορεί επίσης να προκαλέσει ερυθρότητα καθώς και αίσθημα “στεγνότητας”, ευαισθησίας και πόνου.

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την ερυθρότητα;

Χρησιμοποίησε foundation με βάση τα ορυκτά

“Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε foundation, χρησιμοποίησε ένα με βάση τα ανόργανα άλατα και φόρμουλα από διοξείδιο του πυριτίου, διοξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία απορροφούν τόσο την λιπαρότητα όσο και την ερυθρότητα, χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα και να προκαλούν ακμή”, εξηγεί ο Lortscher.

Δώσε του χρόνο

“Η ερυθρότητα μπορεί να πάρει μήνες για να υποχωρήσει – ο μέσος όρος είναι περίπου 6 μήνες μετά την πρώτη εμφάνιση”, εξηγεί ο Lortscher.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια τελικά θα εξαφανιστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.