ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τι πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε για να σταματήσει το φριζάρισμα των μαλλιών

«Η τριβή είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για τις ίνες των μαλλιών»

Δείτε τι πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε για να σταματήσει το φριζάρισμα των μαλλιών

Ας μην κρυβόμαστε, τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι για πολλές αν όχι για όλες τις γυναίκες ένας «εχθρός» που τις «βασανίζει».

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο η βιομηχανία καλλυντικών συνεχίζει να παράγει λάδια styling και ξηρά conditioner που στοχεύουν στη μείωση του φριζαρίσματος.

Ωστόσο, πριν από τις φόρμουλες, υπήρχαν σπιτικά κόλπα για την αποφυγή του φριζαρίσματος των μαλλιών που δεν περιλάμβαναν τη χρήση κάποιου προϊόντος.

Οι γιαγιάδες μας, για παράδειγμα, εφάρμοζαν ήδη μια εύκολη συνήθεια ύπνου που κρατούσε το φριζάρισμα μακριά, η οποία δεν ήταν άλλο από το να πιάνουν τα μαλλιά τους σε πλεξούδες -μια συνήθεια που οι ειδικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν και σήμερα, σύμφωνα με τη Vogue India.

Αποφύγετε τα φριζαρισμένα μαλλιά πιάνοντας τα μαλλιά σας πλεξούδες

«Αυτό έχει τη λογική του», αρχίζει να εξηγεί η Bea Guerrero, διευθύνουσα σύμβουλος της Αngela Navarro.

«Κάνοντας μια πλεξούδα για να κοιμηθούμε αποφεύγουμε την ανεξέλεγκτη τριβή των μαλλιών μας με το μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να έχουμε μαλλιά με περισσότερη λάμψη και λιγότερο φριζάρισμα», προσθέτει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η τριβή είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για τις ίνες των μαλλιών, καθώς προκαλεί φριζάρισμα, ξηρότητα και εμφάνιση ψαλίδας», γι’ αυτό και η καταπολέμησή της δεν είναι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Επιπλέον, το να κοιμάστε με πλεξούδα έχει και άλλα οφέλη, όπως το όμορφο κύμα που αφήνει στα μαλλιά, το οποίο με τη σειρά του μας αποτρέπει από τη χρήση θερμικών εργαλείων την επόμενη μέρα για το styling.

Τέλος, η Guerrero επισημαίνει ότι «το να κοιμάστε με τα μαλλιά σας σε πλεξούδες, επίσης, βοηθάει στην αποφυγή του μπερδέματος και μειώνει την πιθανότητα σπασίματος όταν πρέπει να τα ξεμπλέξετε το πρωί».

Και γιατί πλεξούδα και όχι κοτσίδα;

Απλά επειδή είναι πιο άβολο να κοιμάστε με κότσο λόγω του σχήματός του, που δεν εφαρμόζει καλά στο κεφάλι, ενώ είναι πιο εύκολο να χαλαρώσει και να μπερδευτούν τα μαλλιά.

Πώς να δημιουργήσετε τα τέλεια… κύματα

Αν δεν επιθυμείτε ένα πολύ εμφανές αποτέλεσμα η Bea Guerrero συνιστά «να κάνετε την πλεξούδα όσο το δυνατόν πιο χαλαρή, να μην σφίγγουν τα λαστιχάκια για να μην αφήσουν σημάδι και τα μαλλιά να είναι εντελώς στεγνά πριν την πλεξούδα».

Από την άλλη «αν τα μαλλιά σας είναι νωπά, θα καταλήξετε με κύματα», λέει η Guerrero.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αυτό που συμβουλεύει είναι «να δοκιμάζετε διαφορετικές εντάσεις μέχρι να αποκτήσετε τον τύπο κύματος που σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορεί να προτιμάτε να πλέξετε δύο πλεξούδες αντί για μία. Το θέμα είναι να παίζετε μέχρι να βρείτε τον σχηματισμό που σας ικανοποιεί καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.