ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δερματολόγοι αποκαλύπτουν ποιο συστατικό είναι καλύτερο για απολέπιση

Οι δερματολόγοι το χρησιμοποιούν για χημική απολέπιση και ανανέωση του δέρματος

Δερματολόγοι αποκαλύπτουν ποιο συστατικό είναι καλύτερο για απολέπιση

Στο skincare υπάρχουν πάρα πολλά συστατικά και πολλοί συνδυασμοί που μπορείς να δοκιμάσεις. Ωστόσο, καλό είναι πρώτα να συμβουλεύεσαι την/ τον δερματολόγο και αισθητικό σου.

Στα αγαπημένα μας συστατικά, είναι η ρετινόλη, η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη. Ακόμα, υπάρχουν και τα συστατικά που προκαλούν απολέπιση στην επιδερμίδα μας.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΌ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΌΓΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΈΠΙΣΗ

Τα οξέα που προτιμούν οι δερματολόγοι για την απολέπιση προσώπου, είναι τα γνωστά σε όλες μας AHAs. Οι δερματολόγοι τα χρησιμοποιούν για χημική απολέπιση και ανανέωση του δέρματος.

Για να υπενθυμίσουμε, τα AHAs, είναι τα Άλφα Υδροξυ-οξέα (Alpha hydroxy acids). Πρόκειται για ουσίες φυσικής προέλευσης, που προέρχονται απο το γάλα, τη ζάχαρη και τα εσπεριδοειδή. Τα πιο δημοφιλή, είναι το γλυκολικό (από το ζαχαροκάλαμο), το γαλακτικό (από το γάλα), το μανδελικό (από τα αμύγδαλα), και το κιτρικό οξύ (από τα εσπεριδοειδή).

ΓΙΑΤΊ ΠΡΟΤΙΜΟΎΝ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΌΓΟΙ ΤΑ AHAS

Τα συγκεκριμένα οξέα, τα προτιμούν δερματολόγοι και πάρα πολλές γυναίκες. Ο λόγος είναι ότι προκαλούν απολέπιση στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να βοηθούν στην αναγέννησή της. Επιπλέον, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν την επιδερμίδα να ανανεωθεί και να δείχνει πιο νεανική.

Μπορείς να τα εισάγεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου με προσοχή, ρωτώντας και τους ειδικούς. Καλό είναι να αποφεύγεις να τα συνδυάζεις με άλλα ενεργά συστατικά και οξέα, όπως η ρετινόλη, για παράδειγμα. Μόνο το υαλουρονικό οξύ αποτελεί εξαίρεση, καθώς ενυδατώνει και καταπραΰνει το πρόσωπο.

Η εισαγωγή στην καθημερινότητά σου θα πρέπει να γίνει με αργό ρυθμό, για να δεις την αντίδραση του δέρματός σου. Μπορεί να σου προκαλέσουν κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επομένως, καλό είναι να τα δοκιμάσεις σιγά σιγά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.