Dry shampoo: Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο καλό για τα μαλλιά σου;

Τι λένε οι επιστήμονες;

Dry shampoo: Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο καλό για τα μαλλιά σου;

Το dry shampoo, βοηθάει να διατηρήσεις τα μαλλιά σου σε μια καλή κατάσταση, να μην φαίνονται λαδωμένα μέχρι να ξαναλουστείς.

Επιπλέον, τα βοηθά να αποκτήσουν και λίγο όγκο στις άκρες. Είναι τόσο καλό για τα μαλλιά σου, άραγε;

Υπάρχει ανησυχία από ειδικούς, γιατί στο εξωτερικό υπάρχει πρόσφατη ανάκληση ορισμένων προϊόντων. Αυτό άρχισε να ανησυχεί κάποιους επιστήμονες. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι υπάρχουν πολλές μορφές τέτοιων σαμπουάν. Αυτό που είναι πιο επιβλαβές, είναι το αεροζόλ.

Δεν σημαίνει ότι όλα είναι κακά, όμως. Οι ειδικοί λένε ότι το κύριο συστατικό που πρέπει να προσέχουμε στα προϊόντα, είναι αυτό. Τα ξηρά σαμπουάν με αεροζόλ, υπάρχει περίπτωση να περιέχουν το καρκινογόνο βενζόλιο.

Τα προϊόντα που βρέθηκε να έχουν μεγάλη περιεκτικότητα, ανακλήθηκαν. Μέχρι να διορθωθεί αυτό και να καταφέρουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα οι εταιρείες, οι επιστήμονες μας συστήνουν να διαβάζουμε καλά τα συστατικά και να το αποφεύγουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι κι αλλιώς, όμως, η υπερβολική χρήση οποιουδήποτε dry shampoo, όσο καλό κι αν είναι, δεν συνίσταται. Αυτό, γιατί η συσσώρευση, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής, ή και να φράξει τους θύλακες της τρίχας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.