Dry Shampoo: Μήπως τελικά δεν σου κάνει τόσο καλό όσο νομίζει;

Οι έρευνες δείχνουν κάποιο επικίνδυνο συστατικό

Dry Shampoo: Μήπως τελικά δεν σου κάνει τόσο καλό όσο νομίζει;

Πόσο dry shampoo χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου; Γνωρίζεις ότι μπορεί να μην είναι τόσο καλό;

Σύμφωνα με έρευνες, οι φόρμουλες aerosol που περιέχοθν benzene (βενζόλιο), είναι καρκινογόνα. Το βενζόλιο, όπως φαίνεται δεν φεύγει εύκολα από τον χώρο της ομορφιάς. Η Unilever, εξέδωσε μια ανάκληση 19 dry shampoos, γιατί ενδεχομένως περιείχαν βενζόλιο. Πριν από αυτό, η Procter & Gamble, είχε κάνει το ίδιο με 32 dry shampoos και dry conditioners.

Σύμφωνα με το Environmental Protection Agency, το βενζόλιο είναι πρώτης τάξεως καρκινογόνο συστατικό. Έχει συνδεθεί με την λευχαιμία και άλλες διαταραχές του αίματος.

Στην περίπτωση του βενζολίου, «οι επιστήμονες το έχουν μελετήσει για πάνω από εκατό χρόνια», τονίζει ο Christopher Bunick, MD, PhD, δερματολόγος και καθηγητής στο Yale School of Medicine. «Γνωρίζουν ότι το βενζόλιο είναι ένας πραγματικά, πολύ ισχυρός παράγοντας που προκαλεί καρκίνο». Στην πραγματικότητα, είναι συγκρίσιμο με τον μόλυβδο και τον αμίαντο ως κίνδυνος για την υγεία, συμπληρώνει.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Unilever, το Valisure, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό εργαστήριο που κάνει δοκιμές για την ασφάλεια της υγειονομικής περίθαλψης και των καταναλωτικών αγαθών, ανέφερε σε μια νέα ανάλυση ότι στην πραγματικότητα υπήρχε βενζόλιο σε ορισμένα dry shampoos.

Η Lauren Teras, διδάκτωρ και senior scientific director στο American Cancer Society, υποστηρίζει ότι τα χημικά είναι τοξικά, ακόμα και όταν βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε μεγάλες χρονικές περιόδους σε αυτά.

ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΒΕΝΖΌΛΙΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΑ DRY SHAMPOOS;

Το βενζόλιο, δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στα προϊόντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν το βάζει κάποιος στη φόρμουλα των προϊόντων. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πώς γίνεται αυτή η “μόλυνσή” τους. Αυτό συμβαίνει όταν κατασκευάζονται τα sprays, καθώς προέρχονται από την βιομηχανία του λαδιού και των καυσίμων, που είναι γνωστά και για την παραγωγή του βενζολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είναι μολυσμένα όλα τα sprays, ούτε έχει αποδειχτεί ότι είναι βλαβερά. Επιπλέον, οι εταιρείες τα τεστάρουν πριν βγουν στην αγορά. Ωστόσο, αν σε ανησυχεί αυτό το ζήτημα, μπορείς να αποφεύγεις τη συχνή χρήση τους ή να προτιμήσεις τα dry shampoos που είναι σε μορφή σκόνης και όχι spray.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.