Γυναίκες σας ενδιαφέρει: Αυτά είναι τα απίστευτα οφέλη που έχει το μέλι για το δέρμα σας

Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες

Γυναίκες σας ενδιαφέρει: Αυτά είναι τα απίστευτα οφέλη που έχει το μέλι για το δέρμα σας

Όλοι μας γνωρίζουμε πώς το μέλι, είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φυσικά συστατικά.

Είναι ευεργετικό για την υγεία σας και αποτελεί μέρος των θεραπειών για την περιποίηση του δέρματος.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μέλι για λαμπερό δέρμα και για να διατηρήσουν μια απαλή, ενυδατωμένη και σφριγηλή όψη. Επιπλέον, τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στο μέλι το καθιστούν ένα κρίσιμο συστατικό φροντίδας του δέρματος. Γι’ αυτό θα βρείτε και μέλι σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες . Εάν έχετε ένα μπουκάλι μέλι στο σπίτι σας, μπορείτε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας.

Ειδικά το μη παστεριωμένο ωμό μέλι και το μέλι Manuka, θεωρείται εξαιρετικό όχι μόνο για την υγεία σας αλλά και για τοπική εφαρμογή.

Αυτό είναι επειδή:

Μπορεί να θεραπεύσει την ακμή

Μελέτες in vitro έχουν βρει ότι το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη πολλών δερματολογικά σημαντικών μικροβίων. Περιλαμβάνουν το P. acnes και το S. aureus που προκαλούν ακμή. Το S. aureus μπορεί επίσης να προκαλέσει ατοπική δερματίτιδα και άλλες λοιμώξεις του δέρματος.

Επουλώνει πληγές και έχει θεραπευτικά αποτελέσματα

Το μέλι περιέχει ένζυμα, αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες που το καθιστούν ιδανικό για θεραπευτικές χρήσεις. Μπορεί να θεραπεύσει μικρά εγκαύματα και πληγές και είναι αποτελεσματικό για την καταπραϋντική δερματικά προβλήματα, όπως η ψωρίαση του δέρματος, η πιτυρίδα και η δερματίτιδα από πάνα (3).

Διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο

Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό και υγραντικό και μπορεί να δεσμεύσει την υγρασία στο δέρμα σας . Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται ευρέως σε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι για να το διατηρήσετε απαλό και ελαστικό.

Βοηθά στη διατήρηση του pH του δέρματος

Βοηθά στη ρύθμιση του pH του δέρματός σας και στην πρόληψη κάθε είδους μόλυνσης (3). Το χαμηλό pH του μελιού αναστέλλει την ανάπτυξη πολλών παθογόνων μικροοργανισμών και βοηθά τις πληγές να επουλωθούν ταχύτερα.

Είναι αντιβακτηριδιακό, ένας από τους λόγους που το κάνει ένα υπέροχο καθαριστικό για το πρόσωπο.

Αφαιρέστε τη βρωμιά και τα υπολείμματα με λίγο ακατέργαστο μέλι κι απλώς προσθέστε νερό.

Λειτουργεί καλά ως καθαριστικό, λόγω της λείας σύστασής του.

Επιπλέον περιέχει ίχνη υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Αυτό μπορεί να του δώσει ήπιες ιδιότητες λεύκανσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να φύγουν καλύτερα τα ενοχλητικά σημάδια που δημιουργούνται μετά την ακμή και την υπερμελάγχρωση.

Ένα ακόμη θετικό που έχει το μέλι, είναι ότι ενυδατώνει το δέρμα.

Στην ουσία μπορεί να «τραβάει» την υγρασία στο δέρμα από τον αέρα.

Η εφαρμογή στο πρόσωπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και φρέσκο ανά πάσα στιγμή.

Μάσκα προσώπου με μέλι

Για να δημιουργήσετε μια μάσκα σύσφιξης προσώπου, ανακατέψτε μέσα σε ένα μικρό μπολ, τα παρακάτω υλικά.

Θα χρειαστείτε μέλι ακακίας (2 κουταλιές της σούπας) και μια φρέσκια κρέμα γάλακτος (1 κουταλιά της σούπας).

Επίσης πρέπει να προσθέσετε χυμό λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού).

Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας αυτό το φυσικό μείγμα.

Αφήστε το να ενεργήσει για περίπου 20 λεπτά, για μια ολοκληρωμένη φροντίδα προσώπου.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα νιώσετε αμέσως το δέρμα σας απαλό, ανανεωμένο και φρέσκο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.