ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ακμή στην πλάτη – Οι αιτίες και πώς να την αντιμετωπίσης

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος που είναι πλούσιο σε σμηγματογόνους αδένες ή θύλακες τρίχας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ακμή στην πλάτη – Οι αιτίες και πώς να την αντιμετωπίσης

Μπορεί η ακμή ως επί το πλείστον να επηρεάζει το πρόσωπό μας, ωστόσο μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος που είναι πλούσιο σε σμηγματογόνους αδένες ή θύλακες τρίχας, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και του στήθους.

Τι προκαλεί την ακμή;

Ένας σημαντικός αριθμός παραγόντων συμβάλλει στον σχηματισμό ακμής, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής δραστηριότητας στους αδένες που παράγουν σμήγμα.

Ο συνδυασμός των νεκρών κυττάρων του δέρματος και του σμήγματος που έχει παγιδευτεί μέσα στους θύλακες των τριχών μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό μαύρων και λευκών στιγμάτων.

Τα αίτια της ακμής σώματος

Η ακμή μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως οι ορμόνες, η εφηβεία, η γενετική και το συναισθηματικό και σωματικό στρες. Αλλά όταν μιλάμε συγκεκριμένα για την ακμή του σώματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα πρόσθετα στοιχεία.

Τα στενά ρούχα (όπως αθλητικά σουτιέν και κολάν) δημιουργούν μια ιδανική κατάσταση για εξάρσεις ακμής παγιδεύοντας λάδι, ιδρώτα και νεκρά κύτταρα του δέρματος στους πόρους, ειδικά μετά την άσκηση ή την εργασία σε ζεστό περιβάλλον.

Η τριβή είναι μια άλλη κοινή αιτία, που συχνά παρατηρείται σε αθλητές που χρησιμοποιούν εξοπλισμό που τρίβει συνεχώς την ίδια περιοχή ξανά και ξανά.

Το σαπούνι, η περιποίηση των μαλλιών και οι λοσιόν μπορεί επίσης να ευθύνονται για την ακμή του σώματος, ειδικά εάν περιέχουν συνθετικά αρώματα που είναι γνωστά ερεθιστικά του δέρματος. Αυτά μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που φράζουν τους πόρους, προκαλώντας σπυράκια.

Πώς να ελέγξεις την ακμή σώματος

Εφάρμοσε σαλικυλικό οξύ

Πλύσου με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ, καθαρίζοντας σχολαστικά τα πόδια, το στήθος, τους ώμους και τα χέρια. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, κάνε απολέπιση με ένα απαλό scrub σώματος με AHA ή BHA.

Επίλεξε τα σωστά υφάσματα

Η χρήση χαλαρών υφασμάτων που αναπνέουν (όπως λινό ή βαμβάκι) θα διατηρήσει το δέρμα καλά αεριζόμενο και θα αποτρέψει τους φραγμένους πόρους.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγεις οτιδήποτε τρίβεται στην πλάτη σου (όπως τα σακίδια πλάτης), ειδικά όταν ιδρώνεις ή κατά τους θερμότερους μήνες.

Δοκίμασε τη ρετινόλη

Ένα γαλάκτωμα σώματος ρετινόλης χωρίς άρωμα είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία της ακμής του σώματος.

Η ρετινόλη αυξάνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών για να απαλλάξει το δέρμα από τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα του δέρματος, αποφράσσοντας το δέρμα και καθαρίζοντας τα σπυράκια.

Πλύνε τα σεντόνια σου

Το να αλλάζεις τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σου κάθε εβδομάδα είναι επίσης σημαντικό, ειδικά αν παρατηρήσεις ακμή στους ώμους, την πλάτη και το στήθος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σεντόνια και τα μαξιλάρια συλλέγουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα βακτήρια. Προτίμησε ένα απορρυπαντικό χωρίς άρωμα για να αποφύγεις περαιτέρω ερεθισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.