ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στις συσκευασίες των καλλυντικών σου;

Ξέρεις τι σημαίνουν αυτά τα σύμβολα;

Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στις συσκευασίες των καλλυντικών σου;

Τα beauty girls όταν αγοράζουν ένα καλλυντικό, πολύ συχνά κοιτάζουν στην πίσω μεριά της συσκευασίας. Εκεί, υπάρχουν διάφορα σύμβολα, που σημαίνουν το καθένα κάτι διαφορετικό. Καλό είναι να γνωρίζεις τα σύμβολα για αυτά που χρησιμοποιείς.

Μερικά από τα σύμβολα είναι πολύ γνωστά, πλέον, στο κοινό. Για παράδειγμα, οι εταιρείες το τονίζουν και στις καμπάνιες τους αν ένα προϊόν είναι vegan, ή cruelty free (δηλαδή αν δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα).

ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΕΊΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΏΝ ΣΟΥ

Διάρκεια Ζωής

Ένα εύκολο και συνηθισμένο σύμβολο είναι η διάρκεια ζωής. Ναι, τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό ισχύει και για τις κρέμες και για το μακιγιάζ. Το εικονίδιο αυτό, πάντα έχει ένα χρονικό διάστημα, για παράδειγμα 12Μ, που σημαίνει 12 μήνες.

Αυτό μας εξηγεί ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση 12 μήνες από την στιγμή που θα το ανοίξουμε. Αν, λοιπόν, ξεκινήσεις να βάζεις μια κρέμα, να ξέρεις ότι μετά από το διάστημα που αναγράφεται θα πρέπει να την πετάξεις.

Cruelty Free

Ο όρος cruelty free, σημαίνει ότι τα προϊόντα δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία εδώ και μερικά χρόνια απαγορεύει τέτοιου είδους δοκιμές. Επομένως, σύμφωνα με αυτήν, όλα τα καλλυντικά που παράγονται και εισάγονται θα πρέπει να υποθέτουμε ότι είναι cruelty free και το σύμβολο δεν είναι απαραίτητο.

Χωρίς αλκοόλ

Όταν αναφερόμαστε στα καλλυντικά, ο όρος αλκοόλ εννοεί την αλκοόλη. Πιο συγκεκριμένα, εννοούν την αιθυλική αλκοόλη. Άρα, αυτό το προϊόν δεν περιέχει το συγκεκριμένο είδος αλκοόλης, αλλά μπορεί να περιέχει κάποιο άλλο.

Πράσινη Κουκκίδα

Η πράσινη κουκκίδα, που στην πραγματικότητα μπορείς να την βρεις και σε ασπρόμαυρο σύμβολο, δείχνει την οικολογική συνείδηση της εταιρείας. Δηλαδή, μας δείχνει ότι η εταιρεία έχει συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης για την παραγωγή της.

Ανακύκλωση

Το σύμβολο της ανακύκλωσης που είναι μέσα σε κύκλο, μας υποδεικνύει ότι η συσκευασία του καλλυντικού είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά. Ωστόσο, αν δεν είναι ο κύκλος πλήρης, ή υπάρχει ένα ποσοστό, αυτό μας λέει ότι είναι κατασκευασμένη σε ένα μέρος της από ανακυκλώσιμα υλικά.

Φωτιά

Αν δεις το σύμβολο της φωτιάς, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η συσκευασία είναι εύφλεκτη. Άρα, κράτησέ την μακριά από οποιαδήποτε εστία θερμότητας.

Βιβλιαράκι

Η ένδειξη με το βιβλιαράκι και το χέρι, σημαίνει ότι για τις οδηγίες χρήσης, ή και τα συστατικά, υπάρχει συμπληρωματικό φυλλάδιο μέσα στο κουτί, καθώς δεν χωρούσαν στη συσκευασία.

Vegan

Αυτό σημαίνει ο,τι ακριβώς λέει, δηλαδή ότι ένα προϊόν έχει παραχθεί με vegan συστατικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.