ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παλίνδρομη κύηση – Ποια τα συμπτώματα και η θεραπεία

Οι πιο γνωστές αιτίες

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παλίνδρομη κύηση – Ποια τα συμπτώματα και η θεραπεία

Ως παλίνδρομη κύηση, ορίζεται η αυτόματη παύση της κύησης πριν την 20ή εβδομάδα αυτής.

Περίπου το 10-15% των επιβεβαιωμένων κυήσεων παλινδρομούν, αν και το πραγματικό ποσοστό μάλλον είναι μεγαλύτερο, καθώς κάποιες πρώιμες αποβολές συγχέονται με την παρουσία έμμηνου ρύσεως.

Ποια είναι η αιτία

Αν και η αιτιολογία είναι στις περισσότερες περιπτώσεις άγνωστη, οι πιο γνωστές αιτίες είναι οι εξής:

ιογενείς λοιμώξεις, χρωμοσωματικές ανωμαλίες, ανοσολογικοί παράγοντες και ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας.

Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου είναι η ηλικία της μητέρας (άνω των 35 ετών), το ιστορικό αυτόματης αποβολής, το κάπνισμα, η χρήση τοξικών ουσιών και η ύπαρξη μεταβολικών νοσημάτων.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της παλίνδρομης κύησης περιλαμβάνουν την κολπική αιμόρροια, το κοιλιακό άλγος και την αποβολή των προϊόντων της κύησης.

Κάποιες φορές ωστόσο η έγκυος μπορεί να διαπιστώσει ότι το έμβρυο παλινδρόμησε υπερηχογραφικά με την απουσία του καρδιακού παλμού.

Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το αν η αποβολή είναι μερική ή πλήρης.

Στην πρώτη περίπτωση (μερική), πραγματοποιείται εκκένωση της μήτρας επεμβατικά (εκκενωτική απόξεση) ή με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δεύτερη (ολική), δεν είναι απαραίτητη η εκκένωση της μήτρας, εκτός κι αν υπάρχει έντονη αιμορραγία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.