ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

Στο μέλλον θα αποδειχθεί σημαντικότατος για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών.

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

Τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα παιδιά πήγαιναν για ύπνο ακόμα και πριν τις 9. Σήμερα πολλά παιδιά, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση όχι μόνο να κοιμηθούν, αλλά και να αρχίσουν να ετοιμάζονται από τόσο νωρίς.

Αλλά είναι σημαντικό να γίνει, γιατί ο επαρκής ύπνος που ξεκινά από αυτή την ώρα, στο μέλλον θα αποδειχθεί σημαντικότατος για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών.

Καλύτερη ανάπτυξη

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ανάπτυξης του παιδιού γίνεται την ώρα του ύπνου. Η αυξητική ορμόνη, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι η νούμερο 1 υπεύθυνη για την ανάπτυξη των παιδιών. Και φαίνεται πως φτάνει στο αποκορύφωμά τις συγκεκριμένες ώρες. Στις 10 το βράδυ, τα μεσάνυχτα και στις 2 το πρωί, μόνο και αν εφόσον το παιδί κοιμάται.

Καλύτερη υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρά παιδιά που πάνε για ύπνο έως και τι; 9 το βράδυ, έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα στο μέλλον. Ο ανεπαρκής ύπνος είναι πιθανό να επηρεάσει την όρεξη και τον μεταβολισμό αρνητικά, κάτι που θα έχει διαφορετικές επιπτώσεις στο βάρος τους.

Αποδοτικότητα στο σχολείο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό είναι πιο αυτονόητο. Αν τα απιδιά κοιμούνται αργά, μειώνεται ο χρόνος ξεκούρασης, και το πρωί η ενέργεια δεν είναι η ίδια, με αποτέλεσμα η αποδοτικότητα στο σχολείο να πεφτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.