ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Παιδιά και γάτες: Ποια είναι τα οφέλη της συνύπαρξης τους

Η στάση των γονιών παίζει ρόλο «κλειδί»

Παιδιά και γάτες: Ποια είναι τα οφέλη της συνύπαρξης τους

Όλοι έχουμε αδυναμία σε κάποιο ζωάκι συντροφιάς, μικρά, μεγάλα, χνουδωτά ή μαλλιαρά, ακόμα και του γλυκού νερού, αποτελούν μια αγαπημένη συνήθεια ή ένα ακόμα μέλος της οικογένειάς μας. Όμως η απόφαση για την απόκτηση ενός ζώου όταν έχουμε παιδιά, όσο κι αν εκείνα παρακαλάνε για κάτι τέτοιο, δεν είναι τόσο εύκολη για πολλούς λόγους.

Πριν αποκτήσουμε ένα ζωάκι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτούμε. Η στάση των γονιών παίζει ρόλο κλειδί. Έχουμε σκεφτεί ποιος και πότε θα το φροντίζει και έχουμε κάνει ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά; Για να ενταχθεί ομαλά το νέο ζωάκι στην οικογένεια χρειάζεται να έχουμε χώρο στο σπίτι αλλά και στην καρδιά μας.

Όλα τα ζωάκια θέλουν φροντίδα και πρέπει να τους αφιερώνουμε τον κατάλληλο χρόνο. Είτε επιλέξετε έναν σκύλο, είτε ένα γατάκι η αγάπη που πρέπει να πάρει είναι η ίδια. Σε περίπτωση που έχετε περισσότερη αδυναμία στις γάτες και αποφασίσατε να υιοθετήσετε μία, έχετε σκεφτεί ποια είναι τα οφέλη συνύπαρξης γάτας-παιδιού;

Οι γάτες είναι ιδιαίτερα ζώα και με κατάλληλη φροντίδα και προσοχή μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μικρών και μεγάλων.

Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ ανέφερε ότι η υιοθεσία γατών από καταφύγια είχε θετικά αποτελέσματα σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Τα παιδιά της μελέτης που απέκτησαν γάτες έδειξαν αυξημένη ενσυναίσθηση και λιγότερο άγχος αποχωρισμού καθώς και βελτιωμένη συμπεριφορά.

Τα κατοικίδια μας φτιάχνουν τη διάθεση και είναι πάντα εκεί για μας όταν τα χρειαζόμαστε. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Χάρη στα ζώα, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να έχουν πάντα έναν σύντροφο για τα δύσκολα, να εξερευνήσουν τον κόσμο μαζί, αλλά και να επιδωθούν σε διάφορες δραστηριότητες για παιδιά παρέα.

Αν νιώθετε πως η οικογένειά σας είναι έτοιμη να υποδεχτεί ένα ζωάκι αλλά διατηρείτε προβληματισμούς, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας και συζητήστε μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.