ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να μάθει ένα παιδί;

Πόσο εύκολο είναι να μάθει το παιδί πολλές γλώσσες ταυτόχρονα

Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να μάθει ένα παιδί;

 Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, τα παιδιά που είναι καλά σε περισσότερες από μία γλώσσες αποδεικνύεται επίσης ότι έχουν αυξημένη δημιουργικότητα και πνευματική διαύγεια.

Ωστόσο όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξετε δεν ξέρετε πόσες ξένες γλώσσες είναι πολλές ή λίγες για το παιδί σας.

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί γονείς. Παρακάτω ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από αυτό το θέμα ώστε να σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση.

Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να μάθουν τα παιδιά;

Πριν βρείτε δασκάλα για ιδιαίτερα μαθήματα ή γράψετε το παιδί σας σε κάποιο φροντιστήριο για να μάθει πολλές και διαφορετικές γλώσσες, είναι σημαντικό να αποφασίσετε πόσες γλώσσες μπορεί να μάθει αποτελεσματικά το παιδί σας σε αρκετά μικρή ηλικία. Θεωρητικά, τα παιδιά μπορούν να μάθουν απεριόριστο αριθμό γλωσσών.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συνιστούν ότι ένα παιδί πρέπει να αφιερώνει περίπου το 20% έως 30% των ωρών που είναι ξύπνιο για να αποκτήσει ευχέρεια λόγου σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ως εκ τούτου, ο μέγιστος αριθμός γλωσσών που πρέπει να μαθαίνει το παιδί σας κάθε φορά είναι τρεις.

Πόσο εύκολο είναι να μάθει το παιδί πολλές γλώσσες ταυτόχρονα

Τι γλώσσα πρέπει να μάθουν τα παιδιά;

Όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω, οι διαφορετικές γλώσσες προσφέρουν πολλά οφέλη στα παιδιά. Η εκμάθηση πολλών ξένων γλωσσών μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες και να δώσει ευκαιρίες στο παιδί σας, είτε στο σχολείο είτε στο μελλοντικό χώρο εργασίας.

Τα αγγλικά είναι η πρώτη γλώσσα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά σας ακόμη και από τη γέννησή τους. Εκτός από τα αγγλικά όμως, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά είναι επίσης καλές γλώσσες για να μάθουν τα παιδιά σε αρκετή νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με το wikipedia οι κορυφαίες γλώσσες είναι:

  • Μανδαρινικά – Κινεζικά
  • Ισπανικά
  • Αγγλικά
  • Χίντι
  • Αραβικά
  • Πορτογαλικά
  • Βεγγαλικά
  • Ρωσικά
  • Ιαπωνικά
  • Παντζαμπικά
  • Γερμανικά

Όταν τα παιδιά διαλέξουν μια νέα ξένη γλώσσα, αυτό που είναι σημαντικό είναι να διασφαλίσετε ότι θα τη μάθει καλά.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το εξασφαλίσετε αυτό είναι είτε να εγγράψετε το παιδί σας σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών είτε να έχετε δάσκαλο στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φροντίστε οι δάσκαλοι που θα έχουν τα παιδιά σας να είναι φυσικοί ομιλητές της γλώσσας που όχι μόνο θα παρέχουν ποιοτική διδασκαλία, αλλά θα ξέρουν πώς να κάνουν αυτή την εμπειρία ευχάριστη για τα μικρά σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.