Ποιες συνήθειες θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη ερωτική συνεύρεση;

Ποιες συνήθειες θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη ερωτική συνεύρεση;

Υπάρχουν παράγοντες που μεταβάλλουν την ποιότητα της στύσης ενός άνδρα, όπως το στρες, η κούραση, η στεναχώρια και δυστυχώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άντρας για να βελτιώσει την στύση του (εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που χρήζει ιατρικής βοήθειας) ώστε να βάλει τέλος στις ανησυχίες του.

1. Άσκηση

Αν τα οφέλη που αποκομίζεις από την γυμναστική (αδυνάτισμα, κοιλιακοί πέτρα) σε αφήνουν αδιάφορο, τότε σου λέμε ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείς και να επισκεφτείς το γυμναστήριο το συντομότερο δυνατόν. Η γυμναστική ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα, με αποτέλεσμα η στύση του να γίνεται δυνατότερη και να διαρκεί περισσότερο. Επίσης θα αυξηθεί η ερωτική σου διάθεση.

2. Χαλάρωσε

Αν περνάς περίοδο έντονου άγχους λόγω της δουλειάς σου ή άλλων παραγόντων, σου προτείνουμε να βρεις τρόπους για να ηρεμήσεις. Δε θα σου συστήναμε ποτέ να ξεκινήσεις ηρεμιστικά χάπια, καθώς δεν είμαστε ειδικοί, αλλά μπορείς να εκτονώνεις το άγχος σου με άλλους τρόπους, όπως το περπάτημα, τη γυμναστική, την μουσική και οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί. Επίση, μπορείς να δοκιμάσεις χαλαρωτικά βότανα όπως η βαλεριάνα και η λουίζα.

3. Κοιμήσου επαρκώς

Αν αισθάνεσαι κούραση και ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πιθανότερο είναι ότι δεν κοιμάσαι αρκετά. Ένας ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον 7-9 ώρες ύπνου καθημερινά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαχειρίζεσαι πιο σωστά τον χρόνο σου, και να μην καθυστερείς να πέσεις στο κρεβάτι ενώ έχεις πρωινό ξύπνημα. Θα δεις ότι δε θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο η διάθεση και η ενέργειά σου, αλλά και η στύση σου.

4. Βρες την στάση που σου αρέσει

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια αγαπημένη στάση στο σεξ. Για τους άνδρες ισχύει ότι κάποιες στάσεις τονώνουν ακόμη περισσότερο τη στύση τους. Οι συνηθισμένες “αγαπημένες” στάσεις των ανδρών είναι το “στα τέσσερα”, η γυναίκα από πάνω και στα όρθια. Βρες την στάση που κάνει την στύση σου είναι πιο έντονη και ξεκίνα να την εφαρμόζεις συχνά.

5. Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή δεν αφορά μόνο την υγεία και το σώμα μας, αλλά και τη λίμπιντο. Όπως ήδη γνωρίζεις, από το πέος σου διέρχονται εκατοντάδες αιμοφόρα αγγεία (στα οποία οφείλεται η στύση), γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην τα σαμποτάρουμε με πρόχειρο φαγητό, γεμάτο λιπαρά και καρκινογόνα συντηρητικά. Άσε λοιπόν τα burger και τα hot dog στην άκρη και υιοθέτησε τη μεσογειακή διατροφή (φρούτα, λαχανικά, ψάρια και πολύ ελαιόλαδο).

6. Αλκοόλ τέλος

Το λίγο αλκοόλ κάνει καλό, καθώς εξαφανίζει τις αναστολές μας, αλλά το πολύ αλκοόλ μειώνει τα αντανακλαστικά μας και φυσικά, την ένταση και τη διάρκεια της στύσης μας. Η χρόνια και συχνή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε προβλήματα στύσης, λόγω της ζημιάς που προκαλείται στα νεύρα.

7. Διέκοψε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσει τη ροή του αίματος στο πέος. Η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει σύσπαση στα αιμοφόρα αγγεία και να διαταράξει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος.

8. Ελέγξε την τεστοστερόνη σου

Ακόμα και στους υγιείς άνδρες, τα επίπεδα τεστοστερόνης αρχίζουν να μειώνονται απότομα μετά τα 50. Εκτιμάται μάλιστα, ότι για κάθε χρόνο μετά τα 40 η τεστοστερόνη του άνδρα μειώνεται κατά 1.3%. Συμπτώματα όπως είναι η μειωμένη λίμπιντος, η κακή διάθεση, η έλλειψη και η δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, μπορεί να σχετίζονται με έλλειψη τεστοστερόνης, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στη στυτική λειτουργία. Ο ιατρός σας θα διεξάγει τον απαραίτητο έλεγχο.

9. Απόφυγε τη λήψη αναβολικών στεροειδών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συχνά γίνεται κατάχρηση των φαρμάκων αυτών από αθλητές και bodybuilders, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση των όρχεων και πρόβλημα στην παραγωγή τεστοστερόνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.