ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αποφασίσατε να μείνετε μαζί; – Δες αν είναι νωρίς ή αν είστε έτοιμοι για αυτό το βήμα

Η προσεκτική εξέταση της απόφασής σας μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει εσάς αλλά και τη σχέση σας

Αποφασίσατε να μείνετε μαζί; – Δες αν είναι νωρίς ή αν είστε έτοιμοι για αυτό το βήμα

Οι σχέσεις κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς γιατί ο καθένας βιώνει την αγάπη διαφορετικά. Όταν ο καλύτερός σας φίλος σας ρωτήσει αν τρεις μήνες είναι πολύ νωρίς για να μετακομίσετε με τον σύντροφό του, ίσως βιαστείτε να του πείτε ότι είναι. Αλλά όταν ο σύντροφός σας σας κάνει την ίδια ερώτηση, ίσως να μην βιαστείτε να τον απορρίψετε.

Ο πειρασμός να πάτε τη σχέση σας στο επόμενο βήμα είναι πάντα δυνατός, αλλά για μια τόσο σημαντική απόφαση όπως αυτή, πρέπει να σκεφτείτε με το κεφάλι σας κι όχι τόσο με την καρδιά σας.

Η προσεκτική εξέταση της απόφασής σας μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει εσάς αλλά και τη σχέση σας. Όπως εξήγησε θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, “Το να μετακομίσετε μαζί πολύ σύντομα μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει περισσότερη σύγκρουση και άγχος στη σχέση. Όταν ζείτε με κάποιον, η δυναμική της σχέσης αλλάζει.

Αν και κάθε ζευγάρι έχει προβλήματα, ένα ζευγάρι που ζει μαζί έχει πολλά περισσότερα στο πιάτο του. Πρέπει να επιλύουν τακτικά τις συγκρούσεις και αν τα θεμέλια της σχέσης δεν είναι στέρεα, μπορεί απλώς να τη διαλύσετε”.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέλειος χρόνος που πρέπει να περάσει πριν μιλήσετε για τη συμβίωση. Μερικά ζευγάρια είναι έτοιμα μέσα σε έξι μήνες, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε μαζί και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν εσείς και η σχέση σας μπορείτε να το αντέξετε.

Κάντε το για τους σωστούς λόγους

Πριν μιλήσετε για τη συγκατοίκηση, πρέπει και οι δύο να μιλήσετε για κάτι πολύ πιο σημαντικό: τα οικονομικά. Να είστε ανοιχτοί στην καλλιέργεια οικονομικής οικειότητας για να δείτε εάν είναι μια βιώσιμη επιλογή με βάση το πόσα χρήματα βγάζετε, τυχόν χρέη που πρέπει να αποπληρώσετε και γενικά έξοδα που προκύπτουν από τη μετακόμιση. Δεν πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις όσον αφορά τα οικονομικά. Εάν νομίζετε ότι κάτι μπορεί να επιστρέψει μπούμερανγκ αφού μετακομίσετε, συζητήστε το ανοιχτά.

Πόσο καλά γνωρίζετε πραγματικά τον σύντροφό σας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί απλώς να υπολογίσετε τα πράγματα μετά τη μετακόμιση, θα πρέπει να καθίσετε με τον σύντροφό σας και να συζητήσετε πώς θα μοιραστούν οι οικονομικές ευθύνες και οι ευθύνες συντήρησης του σπιτιού. Η προφανής απάντηση θα ήταν 50-50, αλλά μερικές φορές, ο ένας βγάζει περισσότερα από τον άλλο και μπορεί ενδεχομένως να συνεισφέρει λίγο παραπάνω, οπότε βάλτε τα όλα στο τραπέζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.