ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια

Εσείς ξέρετε ποια είναι;

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια

Οι σχέσεις περνούν από διάφορα στάδια μέχρι -οι περισσότερες από αυτές- να καταλήξουν στο χωρισμό!

Οι λόγοι που τα ζευγάρια τσακώνονται, διαφωνούν και τελικά απομακρύνονται οριστικά ο ένας από τον άλλο, ποικίλουν. Υπάρχουν όμως, κάποιοι λόγοι αρκετά συνηθισμένοι. Ποιοι είναι αυτοί;

Παλιά υπήρχε το ρητό (και ταινία) “7 χρόνια φαγούρα” που σήμαινε ότι τα περισσότερα ζευγάρια στα επτά χρόνια που ήταν μαζί είτε χώριζαν, είτε πήγαιναν τη σχέση τους ένα βήμα παρακάτω. Τώρα, έπειτα από έρευνες, αποδεικνύεται ότι τα ζευγάρια χωρίζουν οριστικά στον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι χωρίζουν συνήθως περιλαμβάνουν έλλειψη συναισθηματικής οικειότητας, σεξoυαλική ασυμβατότητα, διαφορές στους στόχους ζωής και κακές δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων. Δεν υπάρχουν λάθος ή καλοί λόγοι για να χωρίσει κανείς. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα σε μια σχέση είναι εντελώς … απαράδεκτα.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος χωρισμού, λοιπόν, είναι η κακή συμπεριφορά. Ίσως όταν ήμασταν νέοι, ήταν ωραίο να είσαι «κακό παιδί», αλλά ως ενήλικας, ειδικά αν έχεις οικογένεια, αυτές οι παλιές συμπεριφορές, όποιες κι αν είναι (κάπνισμα, ποτό, τζόγος, shopaholism), πρέπει να σταματήσουν. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, το επόμενο βήμα είναι η θεραπεία με ειδικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμέσως μετά από αυτό, οι λόγοι χωρισμού των ζευγαριών είναι: η απιστία, η τοξικές συμπεριφορές, έλλειψη συναισθηματικής επαφής, τα οικονομικά προβλήματα και οι συνεχείς, αναίτιοι καβγάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.