Γιατί είναι πεσμένη η ερωτική διάθεση των νέων ανδρών;

Μας «πέφτει» η όρεξη στο

Γιατί είναι πεσμένη η ερωτική διάθεση των νέων ανδρών;

Μπορεί να έχουμε καταφέρει να ρίξουμε πολλά από τα ταμπού της κοινωνίας, πλέον έχουμε ένα άλλο πρόβλημα με το σεξ.

Αν και ζούμε σε μια από τις πιο σεξουαλικά απελευθερωμένες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας είναι γεγονός η κατακόρυφη πτώση των ερωτικών επαφών στις δυτικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στους νέους άνδρες.

Τι συμβαίνει; Ακόμη προσπαθούμε αν το ανακαλύψουμε, το πρόβλημα όμως υπάρχει.

Η επικαιρότητα φαίνεται ότι έχουν αρνητική επίδραση στην ερωτική επιθυμία με αποτέλεσμα ένα 37% των νέων ανδρών στη χώρα μας, ηλικίας 18-25 ετών να δηλώνει ότι απέχει εβδομαδιαίως από τη σεξουαλική πράξη, ενώ στους μεγαλύτερους τα πράγματα δείχνουν σημαντικά καλύτερα με τους άνδρες 50 – 70 ετών να απέχουν σε ποσοστό μόλις 15%.

Τα ποσοστά αυτά προέρχονται από πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και αφορούν δείγμα 2.000 ανδρών και σε σύγκριση με περασμένες δεκαετίες δείχνουν την πτωτική πορεία της σεξουαλικής ζωής των νέων αντρών.

Γενικά η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή όσο αφορά τα σεξουαλικά μας. Ο κόσμος δεν κάνει σεξ γιατί έχει άλλα πράγματα στο κεφάλι του να ασχοληθεί. Ακρίβεια, πόλεμος, πληθωρισμός, βιασμοί, δολοφονίες, σούπερ μάρκετ, βενζίνη.

Μία γενική ανασφάλεια που πλανάται στον αέρα δεν μας αφήνει να χαρούμε τους εαυτούς μας και τις συντρόφους μας.

Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες κατά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε αυτές είναι τα αντισυλληπτικά χάπια, είτε οι εφαρμογές όπως το Tinder και το Grindr, έχει ανοίξει νέες προοπτικές και δυνατότητες.

Καθώς η σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1970 ωρίμασε, οι κοινωνικές συμβάσεις άλλαξαν οδηγώντας στην αυξημένη αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, των διαζυγίων, του προγαμιαίου σεξ και των εναλλακτικών μορφών ερωτικών σχέσεων όπως ο πολυερωτισμός και η ανταλλαγή συντρόφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.