ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κράτα σημειώσεις: Αυτές είναι οι ερωτογενείς ζώνες που ίσως αγνοούσες

«Οι ερωτογενείς ζώνες είναι οποιοδήποτε σημείο στο σώμα σου που, όταν το αγγίζουν, σε κάνει να νιώθεις διέγερση που σε κάνεις να τρέμεις»

Κράτα σημειώσεις: Αυτές είναι οι ερωτογενείς ζώνες που ίσως αγνοούσες

Αν θέλετε να… πάρουν «φωτιά» τα σεντόνια σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στο «παιχνίδι» τις παρακάτω ερωτογενείς ζώνες τις οποίες ίσως αγνοούσατε.

«Όλοι θέλουν αυτό το μαγικό κλειδί για να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του σεξ, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται για συγκλονιστικό σεξ, πρέπει πραγματικά να βρεις τους σωστούς τρόπους για να αγγίξεις τον άλλον, να μιλήσεις και να έρθεις σε επαφή μαζί του», λέει η Sadie Allison, PhD, ερευνήτρια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Τι είναι οι ερωτογενείς ζώνες;

«Βασικά, οι ερωτογενείς ζώνες είναι οποιοδήποτε σημείο στο σώμα σου που, όταν το αγγίζουν, σε κάνει να νιώθεις διέγερση που σε κάνεις να τρέμεις», λέει η Darling. «Ξέρεις τι είναι μόλις νιώσεις το συναίσθημα αυτό».

Μιλώντας πιο επιστημονικά οι «ερωτογενείς ζώνες» είναι περιοχές του σώματος γεμάτες με νευρικές απολήξεις που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην διέγερση, με αποτέλεσμα αισθήματα ευχαρίστησης και ηδονής να σε πλημμυρίζουν. Αυτές οι ζώνες, και το πόσο ευαίσθητες είναι, μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Η Darling λέει ότι η κατανόηση και η εξερεύνηση των ερωτογενών ζωνών σας, καθώς και εκείνων του συντρόφου σας, είναι σημαντικό μέρος μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής εμπειρίας .

Ο εγκέφαλος

«Η πιο ισχυρή ερωτογενής ζώνη στο σώμα είναι το μυαλό σου», λέει η Darling στο phychologytoday. Η σύνδεση σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο χτίζει εμπιστοσύνη και μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να είμαστε πιο δεχτικοί. Μόλις βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, θα είστε πιο ανοιχτοί και ευαίσθητοι σε διαφορετικούς τύπους διέγερσης.

Πώς να τον εκμεταλλευτείτε: Πριν καν αγγίξετε ο ένας τον άλλον, ξεκινήστε διανοητικά να προετοιμάζεστε για να απολαύσετε το σεξ. Φανταστείτε, είτε στο μυαλό σας είτε λεκτικά με τον σύντροφό σας, σέξι καταστάσεις για να φτιάξετε την ερωτική διάθεση.

Ο λαιμός

Υπάρχει ένας λόγος που τόσες πολλές εξαιρετικές συναντήσεις ξεκινούν με αυτό που κλασικά στα αγγλικά ονομαζόταν “necking”. Ο λαιμός είναι μια πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη περιοχή και η έκθεσή του μπορεί να αυξήσει τα αισθησιακά συναισθήματα.

Πώς να τον εκμεταλλευτείτε: Παίξτε με διαφορετικούς τύπους αφής, όπως ελαφριά φιλιά, πιπίλισμα και χάδι. Τα κολιέ ή οι γραβάτες μπορούν να είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο για την τόνωση του λαιμού. Να είστε πάντα τρυφεροί και απαλοί με το λαιμό.

Οι μηροί

Το να πειράζει κανείς το άγγιγμα κατά μήκος των μηρών χωρίς να αγγίζει τα γεννητικά όργανα είναι ένα απίστευτο προοίμιο για την περαιτέρω διείσδυση. Όχι μόνο αυξάνει την επιθυμία, αλλά ο επιπλέον χρόνος και η προσοχή σε αυτήν την περιοχή του σώματος μπορούν να βοηθήσουν μια γυναίκα να διεγερθεί και να υγρανθεί περισσότερο, κάνοντας το σεξ πιο άνετο.

Πώς να τους εκμεταλλευτείτε: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία, όπως φτερά ή λοσιόν, για να ενισχύσετε την αίσθηση ή χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας.

Οι λοβοί των αυτιών

Το κάτω μέρος του αυτιού είναι απίστευτα ευαίσθητο όχι μόνο στην αφή αλλά και στην πίεση, τη θερμοκρασία και την αναπνοή. Δεν είναι ασυνήθιστο η έστω και ελαφρά διέγερση των λοβών του αυτιού να προκαλεί ρίγη σε ολόκληρο το σώμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ψιθυρίστε στο αυτί του συντρόφου σας, πιπιλίστε ή φιλήστε τον λοβό του αυτιού ή γαργαλήστε την περιοχή του αυτιού με τη γλώσσα σας. Ακόμη και μόνο η αναπνοή σε αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι εκπληκτική.

Το κάτω μέρος της πλάτης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το να αγγίζετε κάποιον στη μέση του, πάνω ή κάτω από τα ρούχα, σας κάνει αισθάνεστε οικεία με τρόπο που δεν το κάνουν οι άλλες περιοχές, ειδικά αν παραμείνετε σε αυτό το σημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.